Er is nog ruimte voor kunstenaars die ter plekke hun werk creëren. Foto: PR
Er is nog ruimte voor kunstenaars die ter plekke hun werk creëren. Foto: PR

Franse sferen in Hummelo tijdens Vive la France

Algemeen

HUMMELO - Alsof het Achterhoekse Hummelo even in zijn geheel is verplaatst naar de Auvergne, de Dordogne. de Var of een andere mooie streek in Frankrijk. Dát is de sfeer die de afgelopen jaren Vive la France zo bijzonder maakte. Het veelzijdige evenement is dit jaar voor de vijfde keer mee te beleven in het weekeinde van 8 en 9 juli, beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur. Bijna letterlijk rond de kerk komt de lustrumeditie van Vive la France tot leven in de fraai vernieuwde straten en pleintjes van Hummelo.

In enkele jaren tijds is de Hummelose brocantemarkt uitgegroeid tot een absolute trekpleister voor wie op zoek is naar authentieke, unieke en onverwachte brocante-artikelen. Voor de brocante-markt zijn zo'n negentig professionele brocanteurs op uitnodiging aangemeld, waarmee het evenement is volgeboekt.

Kunst en streekproducten
De kunstmarkt is een niet weg te denken onderdeel van Vive la France. Om nog dichter bij de sfeer van Montmartre in hartje Parijs te komen, is er meer ruimte gemaakt voor kunstenaars die laten zien hoe hun werk tot stand komt. Onder meer toont een hoedenmaakster haar vaardigheden, worden tassen gemaakt, papier geschept en kan de bezoeker een portret van zichzelf of een geliefde laten maken. De organisatie heeft nog ruimte voor kunstenaars die ter plekke hun werk creëren.

De markt wordt gecompleteerd door producenten van streekproducten, van jammen en sappen tot wijn, fruit, honing en hedendaagse of juist ouderwetse vleesproducten. Ook de restaurateurs laten zich niet onbetuigd. Behalve uitrusten kan op de diverse terrassen ook genoten worden van koele versnaperingen en culinaire hoogstandjes, als het even kan ook in Franse sfeer.

Jubileumconcert
Speciaal vanwege het vijfjarig bestaan vindt er op zaterdagavond 8 juli vanaf 18.00 uur een jubileumconcert plaats op de kruising Dorpsstraat/Keppelseweg. Katell Chevalier, is met haar Franstalige repertoire inmiddels landelijk bekend geworden dankzij haar deelname aan de Voice of Holland. De band Alderliefste heeft een warme band met de Franse taal, die in diverse hits gecombineerd is met het Nederlands. Toegang is gratis.

Tour d'Hummelo
In Hummelo krijgen ze op donderdag 6 juli de smaak al te pakken, wanneer daar het startschot klinkt van de Tour d'Hummelo, waarbij een ronde van 1 kilometer door fraai Hummelo meerdere keren wordt afgelegd.

Parkeren en entree
Ruim plaats voor parkeren is er aan de rand van het dorp. De parkeerplaatsen zijn te bereiken door de bewegwijzering te volgen. Parkeren is gratis. Entree op zaterdag en zondag: 3,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben vrij toegang.


vive-la-france.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant