Winnende foto van 2016 met werk van Floris Wolvetang. Foto: C.E. Balvers
Winnende foto van 2016 met werk van Floris Wolvetang. Foto: C.E. Balvers

Burgemeester opent kunstwandelroute Hummelo

Algemeen

HUMMELO - De kunstwandelroute in Hummelo wordt dit jaar alweer voor de achttiende keer georganiseerd door het Web. Op het landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars, leerlingen van het Almende College, locatie Bluemers, te Silvolde, samen met de dichtersgroep De Omsmeders een bijzondere kunstroute uitgezet.

Het landgoed is 13 april t/m 5 juni vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Het startpunt is bij Hotel Café Restaurant De Gouden Karper en café FF naar Steef in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje en informatie en foto's van de kunstwerken op de route te koop is.

De officiële opening wordt op donderdag 13 april om 14.00 uur verricht door burgemeester van de gemeente Bronckhorst Marianne Besselink. Daaraan voorafgaand houdt Dr. Catharina van Groningen, kunsthistorica, een korte inleiding over het landgoed Enghuizen in relatie tot de kunstroute.

Bijzondere kunstroute op Landgoed Enghuizen

Mevrouw Van Groningen was werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In de laatste jaren werkte zij daar als senior specialist Parken, Tuinen en Buitenplaatsen. Zij is de partner van Roderik Graaf van Rechteren Limpurg, eigenaar van het landgoed Enghuizen.

De opening vindt plaats in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo. Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazz trio Hot en Sweet. Aansluitend is er een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.

Verder zijn er extra activiteiten, zoals de klinkplek, waar elke zondagmiddag van Pasen tot en met zondag 4 juli van 14.00 - 15.00 uur dichters uit eigen werk zullen voordragen en er zal ook levende muziek te horen zijn. Dit programma zal daarna op dezelfde zondagmiddag van 16.00 - 17.00 uur herhaald worden bij de Gouden Karper. Bij het kopen van de routebrochure krijgt men een kaartje om een keuze te maken voor de publieksprijs.

En ook dit jaar worden wandelaars uitgenodigd om (maximaal vijf) foto's op te sturen naar onderstaand e-mailadres. Inzenden vóór 7 juni. Tien foto's worden genomineerd voor een prijs. De winnaar krijgt een kunstbon van het Web. Tot slot is er de kunstmarkt op zondag 30 april, van 11.00 tot 17.00 uur op het pleintje in het centrum van Hummelo.


KWR.hummelo@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid