Jubilarissen en Kampioenen van V.A.M.C. De Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink
Jubilarissen en Kampioenen van V.A.M.C. De Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink

Oorkonde Marieke Rouwenhorst tijdens feestavond V.A.M.C.

Algemeen

VORDEN - De jaarlijkse feestavond van motorvereniging V.A.M.C. de Graafschaprijders vond afgelopen zaterdagavond plaats bij café restaurant De Herberg in Vorden. Een aantal dames en heren werden gehuldigd en Marieke Rouwenhorst kreeg een oorkonde uitgereikt van de V.A.M.C.

Het enthousiasme van Marieke bleef niet onopgemerkt binnen de vereniging. In 1991 nam ze zitting in het bestuur, waarmee ze in de voetsporen trad van haar vader, met als primaire taken de redactie en de ledenadministratie. Voor de redactie was zij de kartrekker. Zowel de tweejaarlijkse advertentiecampagne als het stipt uitbrengen van het clubblad was aan haar wel besteed. De sportieve klik met de V.A.M.C. was er binnen de cross en enduro afdeling. Vanaf haar lidmaatschap was ze actief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Oost – Gelderlandrit. Vele jaren verzorgde zij de inschrijvingen voor de enduro. Deze veelzijdigheid aan activiteiten maken haar tot een uniek vrijwilliger waarop een vereniging als de V.A.M.C. kan bouwen. Tijdens de onlangs gehouden vergadering is ze na 25 jaren bestuurslid te zijn geweest, terug getreden. De V.A.M.C. gaat haar bestuurlijke inbreng missen. Gelukkig blijft ze actief voor de Oost Gelderlandrit en kunnen ze op Marieke terugvallen voor zover dat nodig is. Het bestuur van de V.A.M.C. de Graafschaprijders benoemde haar dan ook met trots tot sportvrouw van het jaar 2016. Daarbij kreeg ze de oorkonde overhandigd van voorzitter Johannes van Kempen met een mooie bos bloemen.

Tijdens de avond werden ook de 25 en 40 jarige jubilarissen gehuldigd. Net als bij de club kampioenen was niet iedereen aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Erwin Plekkenpol en Hennie Wullink zijn beide 25 jaar lid. Een vijftal leden zijn al 40 jaar lid van de vereniging: Jan Meijer, Wim Wisselink, Walter Arendsen, Jan Koops en Wim Zweverink. Allen kregen een speldje overhandigd. Naast de jubilarissen werden ook de club kampioenen gehuldigd, zij gingen met een mooie beker naar huis. Roan Davids, Mike Modderkolk, Mike Roes, Bjorn Wisman , Nico Freriks en Thijs Bulten waren de kampioenen in respectievelijk de klassen 50, 65, 85, 125cc jeugd, recreanten en open klasse. Verschillende leden werden gehuldigd voor hun uitstekende prestaties tijdens de enduro wedstrijden. Robin van Oldeniel en Sarah Bergsma werden extra in het zonnetje gezet omdat zij kampioen waren geworden bij de jeugd enduro wedstrijden in de categorie JE2 en JE1. Naast deze twee toppers werden Jan Willen Arendsen en Paul Oomen gehuldigd, zij werden kampioen in de enduro klassen A1 en N1. De kampioenen Alex v.d. Broek EV40 en Michel Reins NV 40 waren niet aanwezig. Het team V.A.M.C. 2 met Peter Lenselink, Jan Willen Arendsen, Paul Oomen en Michel Reins deden ook uitstekende zaken en werden kampioen voor clubs bij de enduro. Zij werden dan ook naar voren gehaald evenals team manager en tevens voorzitter van de club uit Vorden Johannes van Kempen. Edwin Memelink en Gerard Hartman werden ook niet vergeten, zij kregen een beker overhandigd als toerkampioenen voor binnen en buitenland. De Schoenaker toer trofee ging naar de heer Memelink. De huldigingen waren maar een gedeelte van de avond, voor de rest van de avond werden er veel verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en veel gelachen. De opkomst was groot en de sfeer zat er goed in dankzij de band Duo Double. Tot in de late uurtjes bleef het gezellig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant