Werk Nol Schrijvers winnaar publieksprijs KWR 2015. Foto: PR
Werk Nol Schrijvers winnaar publieksprijs KWR 2015. Foto: PR

Drieëndertig kunstenaars zetten 17de kunstwandelroute Hummelo uit

Algemeen

Hummelo - Op het mooie landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars, samen met de dichtersgroep "De Omsmeders" weer een bijzondere kunstroute uitgezet. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College, locatie Bluemers, te Silvolde. Deze manifestatie is uitgegroeid tot een regionale gebeurtenis. Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Het startpunt is bij Hotel Café Restaurant "De Gouden Karper" en café "FF naar Steef" in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje, informatie en foto's van de kunstwerken, verkrijgbaar is. De officiële opening wordt op donderdag 24 maart om 14.00 uur verricht door Anne Kremers, directeur van het museum "Villa Mondriaan" in Winterswijk, in Hotel Café Restaurant "De Gouden Karper" Dorpsstraat 9 in Hummelo. Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazztrio "Hot en Sweet" en met aansluitend een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars. Ook dit keer is er een klink-plek, waar elke zondagmiddag tussen Pasen tot en met zondag 15 mei dichters uit eigen werk zullen voordragen en er zal ook levende muziek te horen zijn.

Publieksprijs
Bij het kopen van de routebrochure krijgt men een kaartje om een eigen keuze voor de drie meest aansprekende kunstwerken langs de route aan te geven. Na inlevering van het kaartje, maakt men kans op een kunstbon van Het Web van € 100,-.

Fotowedstrijd
Ook dit jaar nodigen we alle wandelaars uit om foto's op te sturen naar KWR.hummelo@gmail.com (max. 5 foto's). Een jury zal 10 foto's nomineren voor een prijs. De winnaar krijgt een kunstbon van het Web ter waarde van € 50,- Inzenden vóór 17 mei. De Kunstmarkt is op zondag 24 april, van 11.00 tot 17.00 uur op het pleintje in het centrum van Hummelo. Meer informatie bij Ruud Kaper: 0314-394804 of ruud@kaper.com.


kunstwandelroutehummelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant