Het nieuwe bestuur van Vereniging Bomenbelang.
Het nieuwe bestuur van Vereniging Bomenbelang.

Nieuw bestuur Vereniging Bomenbelang

Agenda

Bronckhorst - Het bestuur van Vereniging Bomenbelang heeft twee nieuwe bestuursleden. Op de jaarlijkse ledenvergadering op 25 juni werd Joost Bakker al gekozen tot nieuw bestuurslid. Daarnaast is Kees Mortier bereid om toe te treden tot het bestuur. Zij vervangen Jan Lindhout en Hans Thijssen die actief lid blijven.

Joost Bakker uit Vorden werkte zo'n dertig jaar bij Natuurmonumenten. Hij gaat zich bij Vereniging Bomenbelang vooral bezig houden met de praktische controle van kap aanvragen. Kees Mortier uit Zelhem werkte lange tijd als beheerder voor Staatsbosbeheer in natuurgebieden bij de monding van de IJssel en later als inkoper van bomen en struiken voor de Nederlandse staat.

Bomenbelang houdt zich met name bezig met de bescherming van waardevolle bomen in de gemeente Bronckhorst. Dat betekent onder andere een actieve controle van aanvragen van kapvergunningen en kapbesluiten van de gemeente. Met de gemeente worden sinds afgelopen zomer gezamenlijke bomenschouwen gehouden.

Momenteel is de vereniging druk bezig met het plan van Rijkswaterstaat om een groot deel van de bomen en struiken in de uiterwaarden van de IJssel te verwijderen. Volgens Bomenbelang is de basis van dit plan uiterst dubieus en gaat zonder snel ingrijpen veel waardevol groen langs de rivier verloren.
Dit najaar volgt nog overleg met de provincie over plannen om langs provinciale wegen tientallen tot honderden bomen te kappen vanwege verbreding van het wegdek.

Bomenbelang zelf verzorgt binnenkort nog een excursie. Ook begint de vereniging een jaarlijks terugkerende boomplantdag in november, waarbij op een openbare plek een bijzondere boom een fraaie plek moet krijgen. Wie actief steun wil geven aan het groen in Bronckhorst kan lid worden van Bomenbelang. Zie hiervoor de site of bel met onderstaand nummer.


www.bomenbelang.nl
0575 470 530

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant