Aniek van Koot, wereldkampioen rolstoeltennis.
Aniek van Koot, wereldkampioen rolstoeltennis.

Rolstoeltennis clinic met Aniek van Koot

-

Regio - Er gaat eigenlijk geen week, in ieder geval geen maand voorbij waarin je niets hoort over de Stichting Kanjers voor Kanjers. Een stichting die al jaren achtereen in de regio, en dat op zeer brede schaal, aan de weg timmert. Dat aan de weg timmeren doet het bestuur van KvK met in haar kielzorg een groot team enthousiaste vrijwilligers met het ontplooien van activiteiten ten behoeve kinderen, die niet of in onvoldoende mate in staat zijn om te spelen, laat staan individueel of in groepsverband te spelen.

Het liefdadigheids- sociale dan wel tegemoetkomende vrijwilligerswerk verricht Kanjers voor Kanjers in geheel Oost-Nederland. Daarbij probeert men op diverse materiële en andere terreinen zoveel mogelijk te betekenen voor kinderen die langdurig ziek zijn, kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking, kinderen die om welke reden dan ook niet thuis kunnen wonen en kinderen die om de een of andere reden geen kind kunnen zijn.

Bijzondere clinic

Belangstellenden, die graag willen weten hoe het is om in een rolstoel te kunnen tennissen, krijgen daarvoor op zondag 15 maart a.s. een uitgelezen kans. Dan namelijk organiseert Kanjers voor Kanjers in samenwerking met Volvo-dealer Harrie Arendsen een rolstoeltennis clinic. Speciale gast voor deze clinic is Aniek van Koot, wereldkampioen in deze tak van sport. De clinic vindt plaats bij Bent Sports in Zevenaar.

Aniek van Koot is 24 jaar en professioneel rolstoeltennisster. Met succes, want ze is zoals gezegd niet alleen wereldkampioen rolstoeltennis, maar ook tweevoudig zilveren medaillewinnaar op de Paralympics van Londen. Aniek reist de gehele wereld over voor het spelen van zoveel mogelijk toernooien om mede op die manier bij de top van de wereld te kunnen behoren. Daarnaast streeft zij een belangrijk doel naar en dat is zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016. Aniek van Koot heeft van haar handicap haar passie kunnen maken en is sinds 2014 ambassadeur van Kanjers voor Kanjers. Tijdens de rolstoeltennis clinic op zondag 15 maart (van 11.00 uur tot 14.00 uur) leert ze belangstellenden de kneepjes van het tennissen in een rolstoel. Dat doet ze samen met andere topspelers. Ook vertelt zij over hoe het is om met een beperking door het leven te moeten gaan. Zij die dat willen, krijgen bovendien de gelegenheid om dan het rolstoeltennis zelf uit te proberen. Voor ouders is er ruimte om vragen te stellen en/of informatie te krijgen over de mogelijkheden van aangepast sporten. Aanmelding van belangstellenden tussen 10 en 18 jaar voor de clinic, die mede mogelijk wordt gemaakt door Tennis Solution, kan door een e-mail te sturen naar Bent Sports in Zevenaar, waarbij gebruik kan worden gemaakt van het e-mailadres jacky@skvk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant