Afbeelding

Waarom is fietsen naar je werk goed voor je?

Vervoer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de fiets naar het werk te komen. Waarom zouden meer mensen dit moeten doen? Fietsen naar het werk heeft een aantal voordelen: Je voorkomt filesJe krijgt meer ontspanningJe werkt meer aan je gezondheid

Daarnaast kent fietsen naar het werk nog andere voordelen die je niet meekrijgt als je met het openbaar vervoer of met de auto reist. Alhoewel niemand je kan verplichten om met de fiets naar het werk te gaan, is het wel en goede optie om het te overwegen. Je zult merken dat het alleen maar zal leiden voor positivisme voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Je gezondheid voorop
Iedereen weet dat bewegen goed is voor de gezondheid. Je moet je voorstellen dat je gedurende de dag op kantoor heel veel zit. Daar mag wel wat tegenover staan. Te lang zitten is voor niemand goed. Als je er dus voor kiest om met de fiets naar het werk te komen, voorkom je gezondheidsklachten. Daarnaast krijg je er veel meer energie van. Wie regelmatig met de fiets naar het werk komt is net zo fit als iemand die tot twee keer toe aan fitness doet. Door te fietsen krijg je ook meer energie. Dit kun je vervolgens omzetten in het werk. Je raakt minder snel depressief en je voorkomt stress. Daarnaast heeft het fietsen een positief effect op de stofwisseling. Deze gaat sneller en efficiënter werken. De gifstoffen worden sneller uit je lichaam verwerkt en dit op de lange termijn een positief effect op je gezondheid. Kijk hier nog een aantal tips te om gezond te blijven op kantoor.

Niet alleen voor jezelf
Fietsen naar je werk kun je natuurlijk doen omdat je je wilt genieten van de voordelen dat het heeft voor je eigen gezondheid. Maar wist je dat je er ook anderen mee helpt? Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat er minder afstoot is van schadelijke stoffen in de lucht. Daarnaast voorkom je ook files. Dit is natuurlijk niet alleen voor jou fijn, maar ook voor anderen.

Stimulans via werk
Vele werkgevers stimuleren dat hun werknemers de fiets pakken om ermee naar het werk te komen. Zo bieden sommige werkgevers de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen via de werkkostenregeling. Daarnaast kun je ook een kilometervergoeding krijgen voor de afstand die je aflegt met de fiets. Door middel van dit soort regelingen proberen werkgevers hun werknemers gezonder te houden. Het is trouwens wel zonde als je fiets misschien gestolen wordt op je werk. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw fiets goed op slot kunt zetten met bijvoorbeeld een beugelslot.

Probeer te overwegen om met de fiets naar het werk te gaan. Dit heeft vele voordelen voor jezelf en voor de mensen om je heen. Daarnaast is de stimulans die je ervoor krijgt vaak ook gewoon geregeld vanuit het werk. Vraag naar de mogelijkheden of lees de voorwaarden die worden gesteld in je CAO. Werken is iets dat moet worden gedaan in het leven, maar je kan het heel plezierig voor jezelf maken. Zet jezelf niet opzij en denk aan je gezondheid. Overweeg om lekker met de fiets naar het werk te gaan.

Dit artikel wordt u aangeboden door Bisshops BV . Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant