Afbeelding

Halse kunstenares bij Galerie 21

Algemeen

BREEDENBROEK - Henriette Hemels uit Halle is een van de kunstenaars van wie volgende maand werken te zien zijn bij Galerie 21 in Breedenbroek.

Een van de de beelden van Henriette Hemels is 'Eva Nu', een ode aan de vrouw van nu met al haar taken die zij met elan vervult. Behangen met tassen, die al haar taken symboliseren, en met een kind op de schouders, stapt zij vol vertrouwen en energie door het leven. Deze sculptuur is een goed voorbeeld van het werk van de Halse kunstenares. In haar beelden probeert zij emotie in vorm te vangen. De beelden worden gekenmerkt door een doordachte compositie. Ook richting, volume, ritme en structuur zijn belangrijk. Haar beelden zijn niet gladgepoetst maar ademen door het persoonlijke handschrift het leven zelf.
Henriette Hemels, opgeleid aan de academies in Arnhem en Utrecht, was lang werkzaam als grafisch vormgever bij de publiekstijdschriften (o.a. Libelle) voordat zij de switch van twee- naar driedimensionaal maakte.
Tegelijkertijd met haar sculpturen zijn bij Galerie 21 schilderijen te zien van Rudolf-Jan Baanders en sieraden van Lobke Stroet. Hun expositie loopt van 16 maart tot en met 7 april. Galerie 21 is gevestigd aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant