De modeshow van de Doesburgse modewinkels had grote belangstelling. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De modeshow van de Doesburgse modewinkels had grote belangstelling. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Doesburgse Kadedagen door slecht weer gestrand

Algemeen

DOESBURG – Door de slechte weersverwachting was de tweede van de twee Doesburgse Kadedagen die op zaterdag 22 en zondag 23 september zouden plaatsvinden, al van het programma geschrapt. De zaterdag, die koud maar droog met af en toe een zonnetje begon, eindigde halverwege de middag al na een hoosbui. "Jammer, jammer," zeiden kraamhouders die zo snel mogelijk hun koopwaar inpakten.

Door Liesbeth Spaansen

De derde editie van de Doesburgse Kadedagen ging van start met enthousiaste kraamhouders. "Het is minder druk dan vorig jaar, maar het is nu ook koud. Vorig jaar was het dertig graden," vertelt een van hen. Het publiek, er kwamen zaterdag zo'n 25.000 bezoekers, trotseerde deze kou met dikke jassen en sjaals.

Belangstelling was er genoeg voor de streekproductenmarkt, creatieve/kunstzinnige markt en de foodtrucks op de bovenkade. Ook voor de modeshow bleven de mensen staan. Op de benedenkade werden sportdemonstraties gehouden en vermaakten de kinderen zich met graafmachines en de waterballenbak. Voor de jongsten stond er een zweefmolen. In de haven lagen de historische schepen die op veel belangstelling mochten rekenen.

Op de terrassen was het goed toeven, daar werd genoten van koffie, thee, ijs of bier. Verschillende artiesten, waaronder Shantykoor de 'Iesselbrassers', zorgden voor de muzikale omlijsting.

"We hebben al de hele week stress over het weer," bekent bestuurslid Herman Wolterink. "Voor morgen is slecht weer voorspelt, dus die dag laten we niet doorgaan. Veiligheid gaat voor alles." Hij kijkt terug op twee warme edities van de Doesburgse Kadedagen, duizenden bezoekers kwamen toen naar de IJsselkade. "We hebben dan ook een mooie markt, met bijzondere producten en activiteiten. Daarmee onderscheiden wij ons van andere markten. Ook voor dit jaar stond een grote verscheidenheid aan kramen voor de bezoekers klaar. We zijn blij dat er toch nog veel publiek is gekomen. Nu maar hopen dat het droog blijft vandaag."

Helaas mocht dat niet zo zijn. Nadat de modeshow van de Doesburgse modewinkels onder grote belangstelling maar met een waterig zonnetje werd gehouden, begon het kort daarna te regenen. Bezoekers bleven nog even, paraplu opgestoken. Tot eenmaal het water met bakken naar beneden kwam. Toen verdween het publiek en gingen de kraamhouders snel inpakken. "Volgend jaar maar zien, aan het weer kun je toch niks doen."


Foto's staan op www.doesburgsekadedagen.nl en www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant