Bestuursleden van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst en Inloophuis Oude IJssel bijeen. Foto: Liesbeth Spaansen
Bestuursleden van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst en Inloophuis Oude IJssel bijeen. Foto: Liesbeth Spaansen

Cheque van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst voor Inloophuis Oude IJssel

Algemeen

BRONCKHORST/DOETINCHEM - Bij het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem kwam donderdagavond 13 september het voltallig bestuur van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst op bezoek. De bestuursleden van stichting Inloophuis Oude IJssel, Mark Penninkhof, Lideke Simon en Roel Nieboer kregen een cheque van 10.000 euro.

Door Liesbeth Spaansen

Op 9 en 10 juni vond op Sportpark 't Elderink in Hengelo Gld. de Samenloop voor Hoop Bronckhorst plaats. De opbrengst van dit evenement is bedoeld voor het KWF, die het geld gebruikt voor onderzoek, maar tien procent ervan, met een maximum van 10.000 euro, mag naar een regionaal doel. Voor Bronckhorst werd dit het Inloophuis Oude IJssel, waar inwoners van het werkgebied van het Slingelandziekenhuis, de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en de plaats Dinxperlo gebruik van mogen maken. Vrijwilligers van het inloophuis zetten zich in voor dit evenement, door kaarsenzakken te verkopen en een kraam in te richten voor informatie, maar ook door hulp en ondersteuning te bieden voor de eregasten, die de allereerste ronde liepen. Vooral de goede en feestelijke sfeer was opgevallen. "Het heeft veel meer gebracht dan alleen geld," zegt Mark.

Het SamenLoop voor Hoop Bronckhorst bestuur, een hechte vriendengroep die bestaat uit Herman en Cilia Luimes, Hans en Marga Lubbers, Dirk Hiddink, Joke Berendsen en Ben de Vries, tekende al drie keer voor de organisatie van het wandelevenement. "Samen met vele vrijwilligers," vult voorzitter Dirk Hiddink snel aan. "Zonder hen kunnen wij het niet realiseren. Ook niet zonder de teams met lopers. Met elkaar hebben we gezorgd voor een mooie opbrengst: een totaal van 125.056 euro." Joke Berendsen mocht de cheque met het eindbedrag schrijven, waarmee de officiële bekendmaking een feit is.

De cheque van 10.000 euro voor het Inloophuis Oude IJssel werd overhandigd aan Roel Nieboer. "Wij zijn blij dat wij het maximale kunnen geven," zegt Dirk met een ferme handdruk. "Dat is voor ons erg veel geld," reageerde Roel. Trots laat hij zijn gasten het huis zien, wat afhankelijk is van giften en donaties. "Er kan weer een en ander aan het huis worden gedaan," lacht hij. Lideke gaat daarnaast iets moois bedenken om te kunnen doen met de kinderen. "Die hebben ook wel een extraatje verdiend."


www.inloophuisoudeijssel.nl

www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant