Team Bikkel Motorsport. Foto: Henk Teerink

Podiumplaatsen voor Peeters en Kloots tijdens de OW Cup in Assen

Algemeen

REGIO/ASSEN - Thijs Peeters is vrijdag 31 augustus als derde gefinisht in de ONK SuperCup 600 van de OW Cup in Assen. Peeters verloor wel punten in de strijd om de titel ten opzichte van Guus Boes. Cliff Kloots scoorde ook een podium met een derde plaats in de ONK SuperCup 1000.

Vrijdag 31 augustus vond de negende race van het seizoen plaats in de OW Cup op het TT Circuit Assen. Regionale rijder Thijs Peeters strijd volop voor de ONK SuperCup 6000 titel met kampioenschapsleider Guus Boes. De wedstrijd werd gewonnen door Jaimie van Sikkelerus, maar de World Supersport coureur reed buiten mededinging mee. Boes kwam als tweede over de finish, maar hij pakte daardoor de eerste plaats van de vaste rijders. Kevin van Leuven werd tweede en Peeters passeerde als derde finishlijn. Peeters verloor door deze uitslag negen punten ten opzichte van Boes en hij kijkt nu tegen een achterstand aan van dertien punten met nog vier races te gaan.

Nigel Walraven toonde zijn suprematie in de ONK SuperCup 1000, door met een ruime voorsprong naar zijn zevende overwinning van het seizoen te rijden. Danny van der Sluis werd tweede voor gastrijder Bobby Bos. Bos reed buiten mededinging en daardoor mocht Cliff Kloots alsnog naar het podium. Hamove-lid Kloots staat op een tweede positie in het klassement. Ook Toine Gierkink en Yme Jan Hofstee konden ook terugkijken op een goede race en finishten keurig als vijfde en zesde. De uit Ruurlo afkomstige Jolanda van Westrenen liet menig mannelijk collega achter zich door achtste te worden. Zij reed een fantastische race en hoopt tijdens de laatste races van het seizoen nog hoger te kunnen eindigen. Bas Leneman werd achter Westrenen negende.

Na de races op vrijdag kwamen er ook een aantal klassen aan de start op zaterdag 1 september. Vordenaar Arjan Bikkel kwam samen met zijn broer Niels in actie op zaterdag. Arjan werd in de ONK Sportcup 600 zevende. Arjan rijd dit jaar voor het eerst en per wedstrijd gaat het stukje bij beetje beter. Zijn stijl is ook al veranderd ten opzichte van de eerste races van dit seizoen. Winnaar werd Jorg Tijssen in de categorie waar Arjan aan deelneemt. Broer Niels deed het ook verdienstelijk met een vijfde plaats in de ONK Sportcup 1000. Niels, afkomstig uit Doetinchem laat telkens weer zien dat hij met de snelste mannen kan meekomen. Bas van Kervel werd winnaar in de ONK Sportcup 1000.

Thijs Peeters kwam zaterdag uit voor het Electric Superbike Twente team. Het team bestond het afgelopen weekend precies een jaar. Een aantal weken geleden had men goede resultaten weten te behalen op het Engelse circuit van Donnington. Helaas verliep het afgelopen zaterdag niet helemaal zoals het moest. Het hele weekend kampte het team met onder andere Jesse Knol uit Hengelo Gld. met veel technische problemen. Door het harde werken van het team werden de problemen telkens opgelost maar ontstonden er ook weer nieuwe. Ondanks dat waren zij het enige team met een werkende motor en wisten ze de acht durende wedstrijd vol te houden. Daarmee pakte Peeters voor het team 25 waardevolle punten voor het Moto E kampioenschap.