Tante Rikie leest een e-book. Foto: Gerrit Smits
Tante Rikie leest een e-book. Foto: Gerrit Smits

Roadshow voor iedereen die óók wil leren omgaan met de computer

Algemeen

Tante Rikie wil dat iedereen meedoet aan de digitalisering

BRONCKHORST - In september rijdt Bibliotheek West-Achterhoek met een bus door de gemeente Bronckhorst om mensen vooruit te helpen met hun digitale vaardigheden. Tussen 2 en 30 september zal de bus elf plekken aandoen. De bus is te herkennen aan een grote foto van Tante Rikie (van de Zwarte Cross), die vindt dat iedereen mee moet kunnen blijven doen in Bronckhorst. Samen met alle welzijnsorganisaties, Senioren Convent en Kruiswerk Achterhoek is een programma gemaakt om inwoners op weg te helpen die nét iets meer moeite hebben met de digitale wereld. De roadshow start op zondag 2 september in Halle tijdens de Halse dag.

De bus is ingericht met digitale handigheden en in en om de bus is er van alles te doen. Iedereen is welkom, ook al kun je helemaal niets met een computer, of ben je er juist heel handig mee. Zo kun je onder andere deelnemen aan een verkorte cursus Klik en Tik (basis omgaan met de computer). Ook zijn er allerlei dingen om kennis maken met de virtuele wereld en is een 3D-printer aan het werk te zien. Er worden verschillende demonstraties en kleine workshops gegeven. Kijk hoe iemand bijvoorbeeld de weg kan vinden met de smartphone en hoe een whatsapp berichtje wordt verstuurd. Of bekijk het poppenhuis van de toekomst waarin de handige hulpmiddelen die er nu al zijn worden getoond.

Bibliotheek West-Achterhoek voerde een onderzoek uit in de gemeente Bronckhorst. 34% van de inwoners die meededen aan het onderzoek gaf zichzelf een onvoldoende voor hun digitale vaardigheden. Het gemiddelde cijfer van alle deelnemers is een 5,7. 19% van de deelnemers gaf aan geen gebruik te maken van een computer, laptop of tablet. Daarnaast zegt meer dan de helft van de mensen niet te weten waar ze terecht kunnen met hun digitale hulpvraag. Om deze inwoners te bereiken is deze Roadshow georganiseerd.

Wie mensen in de omgeving kent die ook wel een beetje hulp kunnen gebruiken en net als Tante Rikie óók bij willen blijven? Neem ze dan mee naar de bus. De route van de bus en alle activiteiten staan op de site.


www.ikwilookmeedoeninbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant