Afbeelding

Column Eva Schuurman - Sorry. (Druk)

Algemeen

Sorry. (Druk)

Dit stuk poogt een excuus te zijn; sorry dat ik er niet was op jullie gezamenlijke verjaardag, de communie van de kinderen en de BBQ met gelijkgestemden. Sorry dat ik niet meehielp met de avond4daagse en sorry dat ik geen tijd had het buurtfeest bij te wonen.

Sorry grote vriend die onvermoeid blijft bellen en sorry serie met nieuw seizoen. Sorry sorry sorry sorry oudste kind dat dapper auditie deed voor de musical van haar nieuwe school. Wat ik zijdelings in drukte iets te weinig begeleidde, maar ze alsnog liefdevol meenam in haar benadering; "Ik ga gewoon doen alsof er allemaal mama's zitten." En ik hoop dat ze daarmee niet op mijn nonchalance doelde.

Sorry wasgoed, sorry grasmat, sorry vliegen aan de wand. Sorry lieverd dat ik vannacht die zoemende mug niet ben gaan vangen, maar mijzelf te warm verstopte onder de dekens en zo min mogelijk prikvlak blootgaf. Sorry ook dat ik vaak zo knorrig ben als ik alles niet meer kan overzien. Sorry dat ik in huis dan ineens een snelle tred inzet en loop van hot naar her, in mijn pas papieren meepak en mopper over achtergebleven tassen terwijl ik zelf niets bijeen raap.

Sorry chaos, sorry warboel, sorry appjes onbeantwoord. Sorry band moet nog geplakt en sorry meubel op de overloop dat naar de vuilstort wil. Sorry zolder en dankjewel dat je alles verbergt dat nog geen antwoord heeft. Sorry beste vriendin, ik heb je al gezegd het mijn leven lang goed te maken want zolang ben ik van plan dat je blijft. Sorry allemaal dat ik schrijf in opsommingen en takenlijstjes, misschien zet het psychologisch de boel op een rijtje. Sorry weekend dat ik je niet serieus neem, maar ook vergeet doordeweeks in te halen.

Sorry wekker, ik begroet je nooit aardig. Neem het niet persoonlijk of zoek een ander beroep. Dit zijn de maanden waarin het gebeuren moet; van trouwen tot spreken en praten en schrijven en boekje geboren en voordracht en dagenlang in een huisje vertoeven, om meer dan honderd gedichten en minstens dubbel zoveel gezichten van woorden te voorzien.

Dit is de periode van vroeg op en laat thuis en zonnestralen uit een beeldscherm halen. Nu komt het samen, dit is het seizoen. Dit is mijn strandtent in schrijvende wijze. De luiken zijn open, het terras is verwaaid en binnen zit een bazin die naar iedereen zwaait. Laat haar maar zitten, ze bedoelt het echt goed. Ze komt alleen niet naar buiten, omdat ze niet weet hoe ze dat combineren moet.

Sorry laptop dat ik jou niet update omdat ik niet van veranderingen houd en bang ben de lopende vensters te sluiten. Sorry dat ik steeds aangeef dat je het me morgen nogmaals moet vragen. Sorry sorry sorry alle dagen. Sorry koelkast, ik zal je snel vullen. Sorry lege wc-rollen dat ik jullie onwaardig door tissues vervang. En sorry lezer voor een lijst van excuses en deze therapeutische poging tot overzicht en gratie. En sorry dat ik nu moet gaan, de volle wasmachine moet na twee dagen weer opnieuw aan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant