Winnaars Keppelrun heren. Foto: PR
Winnaars Keppelrun heren. Foto: PR

Negenhonderd deelnemers aan de start van de Keppelrun

Algemeen

HOOG KEPPEL - Zowel lopers als publiek roemen de elfde Keppelrun om haar bosrijke omgeving en de gezelligheid met onder meer diverse muziekbands aan het parcours. Het is een leuke wedstrijd met het talrijke publiek en een grote deelname. Vanwege de zonnige weersomstandigheden was het zwaar lopen, echter de stukken schaduw aan begin en einde van de Keppelrun worden door de lopers bijzonder gewaardeerd. In totaal kwamen er maar liefst tijdens de sfeervolle, uitstekend georganiseerde elfde Keppelrun 900 deelnemers aan de start. Speaker was de jarige Mark Pessink uit Wehl. Aviko en Coffee Fresh zijn hoofdsponsor van het evenement. Baron van Lynden van Kasteel Keppel loste het startschot van de 10 km loop. Run2day zorgde voor een snelle uitslagenverwerking na afloop voor de prijsuitreiking en op het internet.

Snelle tijden heren op 10 km en 5 km
Yahala Awal Aman uit Doesburg was de snelste op de 10 km bij de mannen in 33.55, op ruime achterstand volgde marathonloper Martijn van der Wardt, gevolgd door Tonny Stouten. Martijn liep al eerder mee in de Keppelrun. Tonny Stouten uit Apeldoorn kan al terugkijken op mooie tijden. De topveteraan liep namelijk al eens 31 minuten op de tien kilometer in een ver verleden. Dit keer liep hij harder dan in de Hengelose Quintusloop die hij vorige week won. Lars Dales uit Ulft noteerde een vierde tijd van 37.29 minuten.

Siraj Awal Aman kwam samen met broer Mudesir Awal Aman als snelste over de eindstreep op de vijf kilometer in 16.08 minuten. Dit leverde echter geen parcoursrecord op, wel was hij sneller dan in zijn race twee jaar geleden in Keppel. Beiden hadden drie weken bijna niet getraind vanwege de Ramadan. Lars Duistermaat uit Winterswijk werd derde.

Parcoursrecord 10 km vrouwen
De verbetering van het parcoursrecord op de 10 km was weggelegd voor Wendy Mullink uit Doetinchem. Zij verpulverde het record (2017) van topbokster Linda Ooms met een minuut en noteerde 37.33 minuten en werd vijfde overal op de tien kilometer. ''Mijn doel het record aan te scherpen lukte. De tactiek om niet te hard te starten werkte en na drie kilometer kwam ik in mijn ritme. Ik had nog nooit eerder de Keppelrun gelopen". Sandra de Jonge uit Rozendaal pakte net als vorig jaar de winst op de vijf kilometer in 19.24 minuten.

Uitslagen
Uitslagen 10 kilometer Mannen: 1. Yahala Awal Aman (Doesburg) 33.35 minuten, 2. Martijn van der Wardt (Laren-NH) 35.08, 3. Antonius Stouten (Apeldoorn) 36.22. 10 kilometer Vrouwen: 1. Wendy Mullink (Doetinchem) 37.33 minuten, 2. Judy van den Berg (Ellecom) 42.56 3. Kaily Groot Zevert (Wehl) 43.43.
Uitslagen 5 kilometer Mannen: 1. Siraj Awal Aman (Doesburg) 16.08 minuten, 2. Mudesir Awal Aman (Doesburg) 16.08, 3. Lars Duistermaat (Winterswijk) 16.55. 5 kilometer
Vrouwen: 1. Sandra de Jonge (Rozendaal) 19.24 minuten, 2. Femke Koning (Doetinchem) 21.26, 3. Bo Meerbeek (Doetinchem) 21.39.

Een foto- en video-impressie zijn te vinden op de website.


www.keppelrun.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant