Foto: Michiel Hageman
Foto: Michiel Hageman Foto: Michiel Hageman

Nostalgische expositie bij Museum Smedekinck

Algemeen

ZELHEM - Vanaf deze week heeft Museum Smedekinck een expositie ingericht met werk van 'Fotogroep Gendringen'. Het thema van de expositie is 'nostalgie'. De expositie is aangevuld met voorwerpen uit het eigen depot van het museum. De expositie is te bezichtigen t/m 23 augustus aanstaande.

Fotogroep Gendringen bestaat uit 18 leden, die als doelstelling heeft om van elkaar te leren om zo beter te worden in de fotografie. De leden krijgen opdrachten, die tijdens de clubavonden worden besproken. Zo zijn er ook opdrachten met een thema voor een expositie in bijvoorbeeld verzorgingshuis 'Debbeshoek' in Ulft en andere verzorgingshuizen. Af en toe wordt een deskundige uit de praktijk uitgenodigd.

In de expositie vindt u nostalgische foto's van bijvoorbeeld een ouderwetse handnaaimachine, voorraadblikken van email, een bakelieten telefoon, een autobus uit vroeger dagen, enzovoort. Voor veel mensen een feest van herkenning. De expositie wordt door het museum aangevuld met voorwerpen die erbij aansluiten, zoals een bushalte van de GTW (Gelderse Tramwegen), emaillen voorwerpen, enzovoort.

Museum Smedekinck is in het zomerseizoen (april t/m oktober) elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en elke 1e en 3e zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken. De entree bedraagt 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Museum Smedekinck inclusief kruidentuin is geheel rolstoelvriendelijk en heeft een invalidentoilet.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant