Mart Hillen. Foto: Harrie Oude Hampsink
Mart Hillen. Foto: Harrie Oude Hampsink Foto: Harrie Oude Hampsink

MuziekLokaal met Mart Hillen en 'Gewoon Høken': vrijdag 20 april 20.00 uur

Algemeen

Halle Heide - Voor de seizoenafsluiting heeft de organisatie van het Heidehuus in Halle Heide een bijzondere combinatie van muziek geprogrammeerd op vrijdag 20 april. Aanvang 20.00 uur. Het eerste deel van de avond zal gevuld worden door de 'one man' band Mart Hillen, de gelouterde fingerstyle gitarist en het tweede deel wordt ingevuld door de band 'Gewoon Høken', een band, die de muziek van de band Normaal wil laten herleven. De entree is gratis, maar halverwege de avond gaat de organisatie wel met de pet rond voor een eventuele financiële ondersteuning, zodat het initiatief ook in het nieuwe seizoen levensvatbaar blijft.

Fingerstyle-gitarist Mart Hillen won in 2016 de theaterwedstrijd 'Rabo On Stage' in Zutphen en won in dat jaar ook de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam. Vervolgens ontdekt de muziekwereld hem, speelt hij live op 3FM, staat hij op de Zwarte Cross en doet hij het voorprogramma bij de Edwin Evers Band en bij zangeres Maan. Fingerstyle houdt in dat Mart op zijn gitaar verschillende partijen tegelijk speelt, terwijl hij daarbij de klankkast van de gitaar voor de drumgeluiden gebruikt. Daarmee is hij in zijn eentje een volwaardige band.

'Gewoon Høken' bestaat uit vier enthousiaste muzikanten die dezelfde passie delen, namelijk de muziek die de band Normaal gemaakt heeft. Er bleef voor bassist Twan Lieftogt, drummer Rogier Sellink, sologitarist Melvin Eenink en zanger/gitarist Berto ter Avest maar één ding te doen. Samen de oefenruimte in en Gewoon Høken! Op de setlist staan nummers als 'Alie', 'Niet noar huus toe goan', 'Now en', 'Daldeejen' en 'Jambalaya'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant