William en Jolanda Heusinkveld met werknemer en toekomstige opvolger Dennis Massen. Foto: PR
William en Jolanda Heusinkveld met werknemer en toekomstige opvolger Dennis Massen. Foto: PR Foto: Jan Knoef

Welkoop Zelhem op toekomst voorbereid

Algemeen

Zelhem - Per 1 januari 2018 is bij de Welkoop in Zelhem besloten een nieuwe VOF onder de naam 'Heusinkveld-Massen' op te richten. Voorlopig verandert en nog niet veel, want William en Jolanda gaan nog een aantal jaren door, maar voor de toekomst is gezorgd dat de situatie stabiel blijft. Met Dennis Massen komt er jeugdig elan in het bedrijf, waardoor ontwikkelingen als internet en de webshop nog nadrukkelijker een plek krijgen in de bedrijfsvoering.

Al in 1984 kwam William Heusinkveld naar Zelhem om bedrijfsleider te worden van de winkel bij de Coöperatie. De naam Welkoop bestond al wel, maar de winkel was nog duidelijk een verlengstuk van de Coöperatie, die het agrarische deel van Zelhem voorzag van allerhande producten, van meel en kunstmest tot laarzen, klompen en kruiwagens. Vanaf het begin was de winkel echter in ontwikkeling en de tegenwoordige Welkoop als centrum voor tuin en dier is niet meer te vergelijken met de oorspronkelijke opzet.

De Coöperatie besloot in de jaren '90 om de winkelketen om te vormen tot een zelfstandige winkelketen en zo kregen William en zijn vrouw Jolanda in 1996 de mogelijkheid om de winkel over te nemen en als franchisebedrijf verder te gaan onder de Welkoop-formule. Inmiddels zijn we al weer 22 jaar verder en in de afgelopen jaren begon bij William (inmiddels 58 jaar) en Jolanda de behoefte te groeien om met 'jong bloed' het voortbestaan van de winkel te garanderen. In Dennis Massen hadden ze de medewerker in huis, die de uitdaging wel wilde aangaan om uiteindelijk de winkel over te nemen.

Dennis kwam in 1998 al als schoolgaande weekendhulp in dienst. Hij was leerling van het AOC-Oost en een baantje bij de Welkoop paste prima bij zijn opleiding. Na zijn opleiding werd het een echte baan en vanaf het begin voelt hij zich prima op de plek bij Welkoop Zelhem. Toch besloot hij in 2006 te solliciteren bij Welkoop Toldijk, want door de personeelssamenstelling in Zelhem waren er op dat moment weinig mogelijkheden om door te groeien. Twee jaar later kwamen er toch mogelijkheden in Zelhem, waarop Dennis opnieuw solliciteerde en terug kon naar zijn 'stekkie' in Zelhem.

Twee jaar geleden kwam het gesprek over de overname op gang en toen Dennis daar positief op reageerde, werd het Welkoop-management benaderd om een traject uit te stippelen om Dennis voor te bereiden op zijn taken. Met cursussen en assessments is hij inmiddels een heel eind gevorderd, waarop besloten is om de nieuwe VOF op te richten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant