Rockband Phoenix speelt in Heidehuus

Algemeen

HALLE HEIDE - Wim Heerink hoefde niet lang na te denken toen hij door Robert Baakman van het Heidehuus werd gevraagd voor een optreden in 'MuziekLokaal', een initiatief van het Heidehuus om maandelijks (op de laatste vrijdag van de maand) een avond met live-muziek te verzorgen. Ook de mede-bandleden van zijn band 'Phoenix', Dave Bongaarts (leadzang), André Kok (gitaar, zang), Ferdinand ter Haar (toetsen, zang) en Maarten Tappen (drums, zang) waren meteen enthousiast en vrijdag 23 februari staan ze met plezier te rocken op het podium in het Heidehuus. Het optreden begint om ongeveer 20.00 uur en zal duren tot het middernachtelijk uur. De entree is vrij, maar halverwege de avond wordt wel met de pet rondgegaan voor een vrije gift om het initiatief te ondersteunen.

Voor de band is het een prima moment, want na enkele muzikantwisselingen is de Phoenix uit zijn as herrezen en stomen de mannen zich klaar voor het grotere werk. De komst van een 'frontman' bleek een goede zet te zijn. Qua muziekkeuze en muzikale invulling ligt de club helemaal op één lijn. Zowel nieuwe muziek, als goud van oud staat op het repertoire met nummers van onder andere John Mayer, Kings of Leon, Queen, The Doobie Brothers en Golden Earring.

Wim's 'roots' liggen in Halle-Heide. Hij werd 58 jaar geleden geboren aan de Halle-Heideweg op 200 meter van de school. Hij leerde lezen en schrijven op de Heideschool en ook de liefde voor muziek ontdekte hij in die jaren. Wim: "Meester Sielias speelde geregeld op zijn gitaar een liedje voor de klas. Prachtig vond ik dat en als ik bij Bert, de zoon van meester Sielias thuis ging spelen, stond diezelfde gitaar in de hoek van de huiskamer. Ik vond het een fascinerend instrument en moest dan ook altijd even aan de snaren zitten, waarop Bert steevast 'afblijven!' riep." Nu zijn eigen huis vol hangt en staat met allerlei snaarinstrumenten snapt hij die angst wel.

In zijn muzikale carrière kwam hij ook lange tijd terug naar de Halle Heide, omdat de schuur achter zijn ouderlijk huis was ingericht als oefenruimte, waar hij onder andere met de band 'Spunky' oefende. Het reünieoptreden in Halle vorig jaar was een groot succes. Verder is hij natuurlijk één van de Halse Helden met optredens op het knalbal. En ook al woont hij al 40 jaar in Doetinchem, de band met het dorp Halle is nooit verdwenen. Zo keert hij er regelmatig terug voor een potje biljarten, een etentje of de kermis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant