MuziekLokaal in het Heidehuus
MuziekLokaal in het Heidehuus

Band 'Slippin' & Slidin' in eerste MuziekLokaal Heidehuus

Algemeen

HALLE HEIDE - Met de ombouw van de basisschool Halle Heide tot het 'Heidehuus' heeft de buurtschap een prachtige locatie gekregen voor de vele activiteiten, die door enthousiaste buurtgenoten worden georganiseerd. In een indrukwekkend jaarprogramma, die de hele buurt in de brievenbus kreeg, maar ook via de website www.halle-heide.nl, vertelt de stichting wat er dit jaar allemaal te beleven is en dat loopt van nieuwjaarsborrel tot Heidefeest en van biljarten tot Halloween.

Ook op cultureel gebied is het Heidehuus actief. Zo verzorgt de lokale toneelvereniging tweemaal per jaar een uitvoering, werd er deelgenomen aan de Achterhoekse Popdag en is er tussen kerst en oud&nieuw een soort Top 2000 café met een eigen Halse Top 50.

Veel van de activiteiten zijn bedoeld voor de bewoners van de buurtschap, maar bij een aantal activiteiten nodigt het Heidehuus ook liefhebbers uit de regio uit om deelgenoot te zijn. Eén van die activiteiten is het MuziekLokaal, een activiteit die tijdens de wintermaanden gepland staat voor de laatste vrijdag van de maand. Bands en muzikanten in verschillende genres wordt een podium geboden. De entree is gratis, waarbij er halverwege de avond wel met de pet wordt rondgegaan om de bezoekers een vrijwillige bijdrage te vragen.

MuziekLokaal
Voor het eerste 'MuziekLokaal' van dit kalenderjaar op vrijdag 26 januari is de band 'Slippin' & Slidin' uitgenodigd. De muzikanten van S&S hebben inmiddels een rijk muzikaal verleden. Ze speelden in verschillende bands, op jamsessions en als straatmuzikant. In deze band, die zo'n drie jaar actief is, is blues het raakvlak met uitstapjes naar bluesrock en folkblues.
De band rondom het sologitaar-geluid van Jan Smallengoor en de slide-guitar van Herman Ouboter geeft bluesnummers van hun grote helden een eigen unieke sound. Samen met bassist Jeroen Bresser en drummer Martijn Hoogstra worden nummers als 'Dust my Broom', 'the thrill is gone' en 'Old Love' vertolkt. Naast covers staan er ook steeds meer eigen nummers op de setlist.

Het optreden zal om ongeveer 20.30 uur beginnen en om ongeveer 24.00 uur wordt het laatste akkoord gespeeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant