Petra Hoog Antink in haar atelier. Foto: Annekée Cuppers
Petra Hoog Antink in haar atelier. Foto: Annekée Cuppers

'Iedere bruid mag zich mooi voelen, daar neem ik graag de tijd voor'

Algemeen

LICHTENVOORDE - Twee jaar geleden verhuisde Bruidsatelier Petra van het industrieterrein naar het pand van de voormalige AMRO-bank aan de Rapenburgsestraat. Eigenaresse Petra Hoog Antink wilde graag meer zichtbaarheid en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Ze heeft in de provincie Gelderland de Love-award gewonnen, prijs voor de best gewaardeerde trouwmodeleverancier. Op één februari hoort Petra of ze ook met de landelijke prijs naar huis mag.

Door Annekée Cuppers

"Dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben, dat vind ik echt heel leuk", vertelt Petra. "Ik ben nog maar relatief kort bezig en dat ik dan nu deze award win, daar ben ik echt heel blij mee en natuurlijk erg trots op." Petra startte haar atelier in 2013. Voorheen werkte zij zo'n vijf jaar als verkoopster en coupeuse bij een bruidsmodezaak in Doetinchem. Daarna was Petra vijftien jaar lang eigenaresse van lingeriezaak La Lygne. Haar klanten komen uit het hele land, van Hilversum tot Maastricht, maar ook in de regio is Bruidsatelier Petra inmiddels een bekende naam.

Emotioneel moment
Petra neemt altijd ruim de tijd om de aanstaande bruid te helpen bij de keuze van haar jurk. Daarom werkt ze ook het liefst op afspraak. "Een trouwjurk uitzoeken is een bijzonder, vaak emotioneel moment en dan wil ik de bruid en haar gezelschap alle tijd en ruimte geven om precies die jurk te vinden die bij haar past."

Passie voor droomjurken
De luxe stoffen, de glanzende pareltjes, het fijne handwerk. Petra kan enorm genieten van het speciaal ontwerpen van de droomjurk die de bruid in kwestie voor ogen heeft. Een passie waarmee ze in haar opleiding tot coupeuse al besmet raakte en die haar nooit meer losliet. Maar ook voor kant en klare jurken kunnen aanstaande bruiden bij Petra terecht. "Ik heb een hele ruime sortering bruidsjurken, in verschillende stijlen. Ook voor de vollere bruid. Veel modellen zijn in plusmaten te bestellen. Want iedereen mag zich mooi voelen, daar doe ik graag die extra moeite voor", besluit Petra.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant