De winnaars van de ballonwedstrijd van de Zelhemse Septemberfeesten. Foto: PR
De winnaars van de ballonwedstrijd van de Zelhemse Septemberfeesten. Foto: PR

Ballon van Lenn van Gool kwam het verst

Algemeen

ZELHEM - Wat was het spannend. Op donderdagavond 14 september lieten tientallen kinderen hun ballon de lucht in vliegen aan het eind van de traditionele ballonnenoptocht, dit jaar op het terrein van de kermis zelf. De knalblauwe en -gele ballonnen zweefden al gauw richting de oosterburen en een aantal dagen later kwamen de eerste kaartjes al terug. Met grote precisie werden de afstanden gemeten en daarna bepaald wie de winnaar is.

De ballon van Lenn van Gool kwam erg ver en hij won dan ook overtuigend met een afstand van maar liefst 162 kilometer, de vindplaats van de ballon was Frondenberg. De ballon van Daan Kuperij kwam ook ver en met zijn vindplaats op 89 kilometer in de plaats Dorsten, behaalde hij een mooie tweede plaats. Niet heel ver daar vandaan landde de ballon van Mees Geurts, ook vlakbij de plaats Dorsten en zijn ballon vloog een afstand van 68 kilometer.

Namens de stichting Zelhemse Septemberfeesten werd op zaterdag 9 december door Erik Peters een mooie prijs uitgereikt aan de winnaars bij Cardietech te Zelhem. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant