Hessenbad op weg naar nieuwe koers

Algemeen

HOOG KEPPEL - Om buitenbad Hessenbad structureel klaar te maken voor de toekomst is er een werkgroep opgericht die het zwembad wil verankeren in de gemeenschap. De werkgroep bekijkt welke mogelijkheden er zijn om de jaarlijkse exploitatietekorten op te vangen en in welke rechtsvorm het zwembad nieuwe mogelijkheden biedt voor een zo breed mogelijke doelgroep. In maart staat een actieweek gepland met onder andere een optreden van de Koninklijke Militaire Kapel.

Het Hessenbad heeft achterstallig onderhoud vanwege uitgestelde noodzakelijke maar dure reparaties. Daarnaast heeft het zwembad niet voldoende financiële middelen om de jaarlijkse exploitatietekorten op te vangen. Stichting Zonnewater waar het zwembad onder valt, heeft een subsidieaanvraag gedaan om het noodzakelijk onderhoud te dekken en het zwembad te upgraden zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Daarover volgt in maart uitsluitsel.

Voor openstelling op lange termijn is een wijziging van de rechtsvorm noodzakelijk. Dan biedt het zwembad nieuwe kansen voor lokale ondernemers, voor gezondheidsinstellingen en voor inwoners. "Begin dit jaar heeft voetbalvereniging HC'03 het initiatief genomen om bestuurders van alle sportverenigingen en -stichtingen uit Drempt, Hummelo en Keppel uit te nodigen en te praten over de toekomst van het sportlandschap in onze gemeenschap. We wonen in een gebied waar in sterke mate sprake is van krimp en hoe kunnen we er nu met z'n allen voor zorgen dat we een gezond aanbod van sportfaciliteiten houden. Vanaf het begin is Stichting Zonnewater bij die bijeenkomsten betrokken geweest en sinds de zomer staat de toekomst van het zwembad op onze agenda. De vergrijzing in dit gebied is een feit maar krimp is een keuze. Het zwembad is bepalend voor de leefbaarheid van onze dorpen en daarom maken we het een zwembad van de gemeenschap", aldus Mart de Kruif, voorzitter van HC'03 en lid van de werkgroep die zich inzet voor het Hessenbad. De zevenkoppige werkgroep presenteert eind januari een plan over de toekomst van het Hessenbad. Medio maart staat een actieweek gepland.


www.hessenbad.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant