Het Veldshoeksorkestje onder leiding van Mirjam v.d. Burg. Foto: PR
Het Veldshoeksorkestje onder leiding van Mirjam v.d. Burg. Foto: PR

Veldhoeksorkestje

Algemeen

REGIO - Het Veldhoeksorkestje onder leiding van Mirjam v.d. Burg heeft weer fantastische kerstoptredens gegeven in de regio.

Vrijdag 15 december mochten ze optreden voor de papa's, mama's, opa's, oma's et cetera. Zaterdag 16 december traden ze op in het Veldhoeksgebouw voor de bejaarden. 
Donderdag 21 december mag de blokfluitgroep nog meewerken aan de kerstviering op school.

Het orkestje bestaat altijd uit dwarsfluit- en blokfluitleerlingen van Mirjam, die een bepaald niveau hebben bereikt. Dit keer mocht de blokfluitgroep van de Dorpsschool uit Halle ook meedoen. Het orkestje speelde een ruim half uur durend gevuld kerstprogramma, bestaande uit onder andere 'Er is een kindeke', 'O Come', 'Jingle Bells' met een solo van Jytte Basters en Karlijn Berendsen, 'Feliz Navidad', 'De herdertjes', 'Hoe leit 't kindeke', 'O most' met een solo van Inge Kreeftenberg, 'Drie koningen'.

Het enthousiasme spatte ervan af. Er werd gefloten, gezongen, heerlijk. Ze besloten het optreden met het driestemmige, zo mooie 'Stille Nacht' en 'We wish you a merry Christmas'. Ze kregen een daverend applaus. Na afloop werden ze nog heerlijk verwend en kregen een kerstpresentje als beloning.
De kinderen kunnen terugkijken naar geweldige optredens. Wat een feest, aldus de juf. Het was dubbelfeest op de zaterdag want Julia Hollander en Lianne Kreeftenberg, leerlingen van Harmonie Pr. Juliana, die Mirjam les geeft, hebben die ochtend met mooie cijfers hun B examen behaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant