Anja en Marise den Bakker maken emoties los met het SamenLooplied. Foto: Liesbeth Spaansen
Anja en Marise den Bakker maken emoties los met het SamenLooplied. Foto: Liesbeth Spaansen

Gevoel van saamhorigheid voelbaar

Algemeen

SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

WICHMOND – De voorbereidingen van de derde editie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is gestart met een Kick-off avond op dinsdag 21 november. Teamleden, vrijwilligers en geïnteresseerden kwamen bijeen in de kantine van Sportvereniging Socii op Sportpark de Lankhorst. "We gaan hier wel vertrekken," liet voorzitter van de commissie SamenLoop voor Hoop Bronckhorst Dirk Hiddink de aanwezigen weten. "Maar we hebben hier alle teamavonden én twee keer de loop zelf gehouden en elke keer voelde dit als een warm bad. Daarom houden we de start toch hier."

Door Liesbeth Spaansen

Na het warme welkom van de voorzitter en een informatiefilmpje over KWF Kankerbestrijding stelde de SamenLoop coördinator Marja Helmink zich voor. "De SamenLoop is een geweldig evenement, waar ook veel plezier aan te beleven is. Wie wat wil weten: trek me aan de jas, ik help jullie graag als dat nodig is."
Ook het nieuwe bestuur werd voorgesteld: voorzitter Dirk Hiddink, secretaris Marga Lubbers, penningmeester Ben de Vries en bestuursleden Joke Berendsen, Hans Lubbers, Herman en Cilia Luimes vertelden over hun taken en hoe zij willen zorgen voor de invulling van het evenement.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt gedurende 24 uur gewandeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De deelnemers staan samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren het leven. Daarom is er gedurende deze 24 uur muziek, sport en andere activiteiten. Elk team organiseert tot aan de SamenLoop in juni acties voor het goede doel. In het SamenLoop weekend hebben zij een kraam op het terrein beschikbaar om nog extra geld te verdienen. Radio Ideaal zal ook dit jaar de SamenLoop in beeld en geluid ondersteunen en uitzendingen op radio, televisie en sociale media verzorgen.

Het weekend bevat vaste onderdelen, zoals de openingsceremonie en eerste ronde met eregasten, kaarsenceremonie en slotceremonie met de bekendmaking van de opbrengst na de laatste ronde. Natuurlijk is er zonder teams geen SamenLoop. De organisatie hoopt op 50 teams en 1000 lopers. Een aantal teams is al ingeschreven, waaronder team Gaan met de Banaan, Familie Lubbers, Hoe Meer Hoe Beter, Mutsenclub 2.0, Akkewinde en Nijenhuis.
Nieuw in Bronckhorst is de KinderLoop voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Zij lopen 24 minuten op de zondag. De basisscholen zijn hiervoor aangeschreven. Ook zij kunnen geld inzamelen via sponsoren of acties. Er is een kindervertier programma.

Deze informatieavond werd muzikaal onderbroken door Anja den Bakker, die het door haar geschreven SamenLooplied zong. Zij werd begeleid door haar dochter Marise op piano. Het gevoel van saamhorigheid was vanaf de eerste toon voelbaar en het optreden maakte veel emoties los. Een waardige start van de SamenLoop voor Hoop 2018. In de pauze die daarop volgt, praatte iedereen bij, haalde herinneringen op en wisselde ideeën uit om geld te verdienen.

Bestuursleden gaven vervolgens uitleg over het aanmelden van teams en acties via de website. Na een terugblik op de SamenLoop van 2013, een filmpje van Ideaal, wordt de Kick-off avond afgesloten. Dirk Hiddink: "Socii, bedankt voor deze avond. We nemen met weemoed afscheid." De vrijwilligers van Socii waren duidelijk: "De deur staat altijd open."

De derde Samenloop wordt in 2018 gehouden van 9 juni 15.00 uur tot 10 juni 15.00 uur op de sportvelden van V. en A.V. PAX op Sportpark 't Elderink, Elderinkweg 5 in Hengelo. "Hengelo is een groter dorp. Hier kunnen we nog meer publiek ontvangen, de loopafstanden zijn korter. Tenslotte is de SamenLoop niet alleen voor Wichmond, maar voor heel Bronckhorst."


info@samenloopvoorhoop bronckhorst.nl

www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant