Derk en Bernadette Janssen nemen 't Wolfershuus over. Foto: Jan Knoef
Derk en Bernadette Janssen nemen 't Wolfershuus over. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Doorstart voor 't Wolfershuus als café 'de Bocht'

Algemeen

Zelhem - Derk en Bernadette Janssen hebben als volgend project het overnemen van café-zaal Susebeek 't Wolfershuus.

Het horeca-avontuur begon voor hen begin jaren '80 met de huur van een klein café in IJzevoorde. Eigenlijk wilden ze dat pand na een paar jaar kopen, maar toen dit niet lukte gingen ze rondkijken naar andere mogelijkheden. "We hoorden dat 'Nijhof' in Halle te koop kwam en zagen wel mogelijkheden om het gebouw een metamorfose te laten ondergaan en er een goed lopende zaak van de maken. Derk is van origine bouwvakker, dus de verbouw werd al snel onder handen genomen. Probleem werd dat het café-restaurant en zalencentrum Nijhof 'te' goed begon te lopen, waardoor we onszelf over de kop werkten. Toen de kok meldde dat hij Nijhof wel wilde overnemen, wisten wij dat we dat moesten doen voor onze rust.", zo laten Derk en Bernadette weten.

Ze verhuisden naar Baak, van waaruit Derk zijn inmiddels opgezette tentenverhuurbedrijf kon voortzetten. Bernadette kwam tot rust, maar toen begon het toch weer te kriebelen. Bernadette: "Café 'de Tol' had altijd al onze belangstelling, maar was toen niet te koop. Op een bepaald moment kwam het café wel te koop en besloten we ons hart te volgen." De Tol werd een project op zich, want het was een donkere stamkroeg met 'knalpotten' en vaste klanten, maar moest in de ogen van de kersverse eigenaren worden omgebouwd tot een moderne zaak, met behoud van het goede uit het verleden in combinatie met een goed restaurant en een gezellig terras. "Zoals het was, kon niet blijven voortbestaan. Het was gezellig, maar compleet onvoldoende om er een boterham te verdienen."

De Tol onderging een metamorfose en werd een goedlopend horecabedrijf, maar opnieuw liep vooral Bernadette aan tegen de zwaarte van het beroep. Met pijn in het hart moest worden besloten om 'de Tol' weer van de hand te doen. Kok Remon te Brake bleek de juiste man te zijn om het bedrijf over te nemen en verder uit te bouwen. Derk en Bernadette kochten een bedrijfsterrein aan de Grashuisstraat, bouwden er een huis en een bedrijfshal op en gingen zakelijk verder onder de naam 'B&D Evenementen'. Het bedrijf levert tenten en interieur voor evenementen en verzorgt daarbij, indien gewenst, de catering. Bernadette: "Door de opzet van B&D Evenementen kreeg ik veel meer rust. Bij evenementen ben je een paar dagen druk, maar daarna kun je weer relaxen. Ook financieel gaat het prima. Derk doet allerlei bouwvakklussen tussendoor, dus we dachten de juiste combinatie te hebben gevonden. Maar dan spreekt iemand uit Wolfersveen mij aan met de vraag, of we geen zin heb om café-zaal Susebeek 't Wolfershuus over te nemen. 'Nee, echt niet', was mijn antwoord."

Maar het idee bleef door haar hoofd spoken. Steffan Jolink, die de horecavestiging tien jaar betrok als zetbaas, was toe aan een nieuwe uitdaging en had aangekondigd de sleutel per eind december terug te geven aan de eigenaar. Buurtschap Wolfersveen dreigde daarmee haar (commerciële) 'dorpshuis' te verliezen en V.V. Wolfersveen haar 'kantine'. "Bovendien ligt het pand op een schitterende zichtplek en nodigt de ruimte in en om het gebouw uit om uit te groeien tot een prima horecaplek", aldus Bernadette. Haar antwoord bleef nog steeds 'nee', maar na een goed gesprek met Derk, besloten we de uitdaging aan te gaan. Wel met duidelijke afspraken, want Derk gaat niet meer in de keuken staan en ik moet het werk zo veel mogelijk aan anderen over laten."

Natuurlijk hebben ze een plan in hun hoofd, maar in eerste instantie maakt 't Wolfershuus een doorstart als café 'de Bocht' met kleine aanpassingen. "In de komende jaren gaan we het pand aanpakken, want onder andere de zaal is wel aan een renovatie toe en de indeling van het café kan beter. Daarnaast wordt de speeltuin opnieuw ingericht en komt er een veranda met terras. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we een jong horecapaar vinden om het stokje over te nemen."

Voorlopig betekent het wel dat er even 'gebuffeld' moet worden, want de deuren blijven geopend bij een doorstart. Gelukkig is de handen uit de mouwen steken bij Derk en Bernadette nooit een probleem geweest en ze weten zich omringd door familie en vrienden, die uit hetzelfde hout gesneden zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant