Meer dan 190 amaryllisbollen moesten bezorgd worden. Foto: PR
Meer dan 190 amaryllisbollen moesten bezorgd worden. Foto: PR Foto: Jan Knoef

Prachtig initiatief Helleborus voor Dag van de Mantelzorg

Algemeen

ZELHEM - Meer dan 190 feestelijk verpakte amaryllisbollen lagen vorige week klaar om bezorgd te worden tijdens de 'Dag van de Mantelzorg' op vrijdag 10 november. Initiatiefneemster is Sharon Plant van bloemenboetiek Helleborus in Zelhem, die haar mede-ondernemers in Zelhem per brief gevraagd had om samen met haar amaryllisbollen, die zij voor de kostprijs kon leveren, te sponsoren om zo de vele Zelhemse mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de 'Dag van de Mantelzorg'.

"Het initiatief is eigenlijk drie jaar geleden al ontstaan", aldus Sharon, "Een mailtje van de bloemistenvereniging zette mij op het spoor en in dat jaar heb ik enkele ondernemers benaderd om samen met mij Amaryllisbollen te sponsoren voor mantelzorgers."

De twee er op volgende jaren kwam er door drukte en omstandigheden niets van, maar dit jaar besloot Sharon het grootser aan te pakken. Ze benaderde haar collega-ondernemers in Zelhem per brief en kreeg direct enthousiaste reacties. Sharon: "Binnen de kortste keren zaten we al op 150 bollen en uiteindelijk groeide dat door tot 190."

En daarmee ontstond het volgende probleem, want de bezorging van al die bollen is een dagtaak op zich. Dat kon Sharon alleen niet rond krijgen, te meer daar ze natuurlijk ook nog een bloemenwinkel te runnen heeft. Met hulp van onder andere medewerkers van Buurtzorg en Markenheem is het gelukt om alle bloembollen te bezorgen, waarbij Sharon er zelf ook een flink aantal voor haar rekening nam. "Het leverde vele blijde gezichten op", aldus Sharon, "want aan de éne kant vinden mantelzorgers het normaal dat ze hun naaste verzorgen. Vaak is het familie, dus dan doe je dat. Maar ze vinden het toch ook leuk dat het gewaardeerd wordt."

Een goed idee dus, zo'n 'Dag van de Mantelzorg' en zo'n actie, die wat Sharon betreft, zeker een vervolg krijgt in de komende jaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant