Ronald te Veldhuis (r) en Wessel Keuper beklinken de overname met een stevige handdruk. Foto: PR
Ronald te Veldhuis (r) en Wessel Keuper beklinken de overname met een stevige handdruk. Foto: PR

Keuper Tuin- en parkmachines houdt na overname service en deskundig advies hoog in het vaandel

Algemeen

HUMMELO – Keuper Tuin- en parkmachines in Hummelo heeft een nieuwe eigenaar. Ronald te Veldhuis staat sinds juni aan het roer van het bedrijf dat zich richt op verkoop, onderhoud en reparatie van grasmaaiers, kettingzagen, reinigingsapparaten en andere apparatuur die tuin of park weer spic en span maken.

Door Eric Klop

Te Veldhuis is al ruim twintig jaar actief in de tuin- en parkwereld. In dienst van een grasmaaierfabrikant was hij jarenlang leverancier van Keuper. "Zo leerde ik toenmalig eigenaar Wessel Keuper goed kennen", vertelt de 46-jarige Achterhoeker. "Later legde ik mij als ZZP-er toe op de reparatie van tuin- en parkmachines. Ik ken de branche dus als mijn broekzak. Van alle kanten." Het streven naar meer rust en regelmaat, maar ook de behoefte aan iets voor zichzelf, brachten hem in gesprek met Keuper. De overnamedeal werd vier maanden geleden beklonken.

Het Hummelose bedrijf is sedert 1963 gevestigd aan de Zutphenseweg 1-B. Met Ronald te Veldhuis waait er een nieuwe wind door de onderneming. "Vernieuwen met het oog op de toekomst. Een nieuwe schwung móet op z'n tijd. Bijvoorbeeld de inrichting van de 250 vierkante meter grote showroom was aan verandering toe, evenals de website. De naam van het bedrijf houd ik echter in ere. Keuper is in de wijde omgeving sinds jaar en dag een begrip. Daar moet je niet aan tornen. Ook medewerker Sander is gebleven. Hij werkt hier al tien jaar. Van zijn enthousiasme, kennis en ervaring doe je evenmin zomaar afstand."

Als nieuwe eigenaar van Keuper Tuin- en parkmachines gaat Te Veldhuis met zijn tijd mee. "Machines met verbrandingsmotoren verdwijnen stilaan. Die met een accuvoeding raken steeds meer in zwang. Ik ben ervan overtuigd dat deze omslag volledig z'n beslag krijgt. Goed voor het milieu, zowel qua lucht als geluid. Daartoe hebben we het complete programma van de merken Robomow en Ego. Of je nu een achtertuingazonnetje of voetbalveld moet trimmen dan wel dat de slootberm aan een snoeibeurt toe is, er is met een accu voor elk wat wils. Dat neemt niet weg dat we bovendien nog volop machines met een verbrandingsmotoren in het assortiment hebben. Denk aan merken als Wolf, Etesia en Echo. Het is, ook als het capaciteit of beurs betreft, maar net wat het beste bij de klant past."

Service en een deskundig advies laat Ronald te Veldhuis daarbij niet achterwege. "Die staan bij ons hoog in het vaandel. Daar moet je het als vakhandel van hebben. Anders koopt men wel via internet. Misschien een paar tientjes goedkoper, maar de service houdt op bij de bezorger. Overigens waarderen de mensen in onze regio deze meerwaarde wel", aldus Ronald te Veldhuis die alvast aankondigt dat in 2018 het 55-jarig bestaan van het bedrijf groots zal worden gevierd.

Keuper Tuin- en parkmachines aan de Zutphenseweg 1-B in Hummelo is maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website of bel voor een afspraak.


www.keuper-tuinenpark.nl

0314-381469

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant