Vele oldtimers worden weer geshowd na de Smoks Hanne Rit
Vele oldtimers worden weer geshowd na de Smoks Hanne Rit Foto: Jan Knoef

Genieten van de raspaardjes uit het verleden

Algemeen

Zelhem - Even leek het er op dat de Smoks Hanne Rit 2017 niet zou kunnen doorgaan, omdat een aantal vrijwilligers van de initiatiefgroep er mee stopte. De website werd opgezegd en het zou dus een Open Zondag worden zonder prachtige oldtimers in het dorp. Onder andere garagehouder Cor Dales en Taco Dost van café-restaurant 'de Groes' wilden dit niet laten gebeuren en ze zochten nieuwe vrijwilligers om het evenement weer op te tuigen. Dit is prima gelukt en dus kunnen de liefhebbers van oldtimer -auto's, -vrachtauto's, -motoren en –bromfietsen zondag 8 oktober weer genieten van de raspaardjes uit het verleden.

"Natuurlijk is het een evenement dat safhankelijk is van het weer, want vele eigenaren van een oldtimer komen liever niet met hun grote liefde naar buiten als het regent of als er regen dreigt", weet Taco, "maar dat mag geen reden zijn om het niet te organiseren. We gaan uit van prachtig weer." De oldtimers melden zich al om 9.00 uur bij transportbedrijf Gesink om, voorzien van een routekaart, nummerschildje en lunchpakketje, eerst een tocht van ongeveer 75 kilometer te rijden door het landschap van Bronckhorst met een uitstapje naar Ruurlo, waar bij de kaasboerderij 'd'n Ibink' van de familie Soeteman een stop is gepland.

Dankzij de sponsoring door vele lokale bedrijven is het ook dit jaar gelukt om de deelnemers naast het lunchpakket na afloop van de rit te trakteren op een stampottenbuffet. Rond 12.00 uur melden de auto's zich weer in het centrum van Zelhem waar ze worden opgesteld om te kunnen worden bewonderd. Verder zijn de winkels geopend in het kader van de 'Open Zondag', die verder aangekleed wordt met een modeshow (13.30 en 15.00 uur), live-muziek door 'Chick & the Roosters' en een bokbierproeverij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant