Café Halfweg op de hoek van de Doetinchemseweg 78/Schovenweg in Zelhem. Foto: PR
Café Halfweg op de hoek van de Doetinchemseweg 78/Schovenweg in Zelhem. Foto: PR

Slopening café Halfweg Zelhem

Algemeen

ZELHEM - Op 28 september om 15.00 uur geeft wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst het startsein voor de sloop van café Halfweg op de hoek van de Doetinchemseweg 78/Schovenweg in Zelhem. Omwonenden, leden van de ijsvereniging en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de 'slopening' bij te wonen.

Bij hoge uitzondering kocht de gemeente het vervallen pand om een eind te maken aan het ontsierde straatbeeld en om de ijsbaan weer in ere te kunnen herstellen. Met de ijsvereniging zijn afspraken gemaakt voor de heropening van de baan. Zij nemen het beheer en de exploitatie van de ijsbaan op zich en gaven aan op termijn de locatie in eigendom te willen overnemen. Op de plek van het café komt een aantal parkeerplaatsen voor de ijsbaan.

Feestelijke sloop
De start van de sloop krijgt een feestelijk tintje, vandaar een 'slopening'. Als speciale gast is mevrouw Bea Schouten, gedeputeerde van Gelderland, aanwezig. Gedeputeerde Schouten heeft o.a. leefbaarheid en krimp in haar portefeuille. In haar toespraak gaat zij kort in op de gevolgen van vervallen panden in krimpregio's. De ijsvereniging maakt de plannen voor herstel van de ijsbaan bekend en wethouder Spekschoor zal vervolgens de eerste steen verwijderen.

Wethouder Arno Spekschoor van ruimtelijke ordening: "Het was een ingewikkelde kwestie. We zochten naar een duurzame oplossing voor deze rotte kies in ons landschap en naar mogelijkheden om de sportvoorziening te behouden. Het gaat dan om maatwerk. Normaal is aankoop door ons geen optie. Maar met de plannen die de ijsbaan heeft, konden we dit overwegen. Wij zijn blij dat de Zelhemse gemeenschap haar ijsbaan terugkrijgt. We hebben er vertrouwen in dat de ijsvereniging, een sterke club met ruim 400 leden, er een succes van gaat maken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant