Reggae en Ska bij Live@Ideaal. Foto: PR
Reggae en Ska bij Live@Ideaal. Foto: PR

Contra Fools spelen live bij Live@Ideaal

Algemeen

Zelhem - Woensdagavond 23 augustus staat de band 'Contra Fools' centraal in het programma Live@Ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun ambities.

De groep Contra Fools straalt uit dat 'gek zijn' geen relatief, maar een reggae-latief begrip is. De band rond Marijn Beijer hield een sabbatical, die door Marijn gebruikt werd om zijn eerdere liedjes te 'reanimeren' en om een volledig concertwaardig repertoire te schrijven.

Vanuit de Bob Marley gedachte 'One Love', komt het thema liefde regelmatig aan bod. Daarnaast gaat de wereldproblematiek ook niet aan Marijn voorbij. Dit alles in zowel Nederlands als Engelstalige liedjes. "De woorden zeggen op zich genoeg, maar de band is het ultieme transportmiddel om de spraakwaterval via een flinke portie Reggae & Ska aan het publiek over te dragen.", aldus Marijn. "De ene keer lekker chill, de andere keer met puntige uptempo beats, compleet met blazers, beter bekend als 'The Horny Fools', wordt het een eigenzinnige mix, waarmee we het publiek weten te raken."
Een optreden van Contra Fools biedt naast het eigen werk ook enkele covers. Hiermee verraden ze ook direct hun inspiratiebronnen. Naast Marley en The Specials, durven ze ook andere liedjes in een Reggae-jasje te restylen.

In de Contra Fools spelen Marijn Beijer-Toetsen, Leadzang & MC, Leon Geurink-Drums, Coen Geurink-Bas, Leon Klein Entink-Gitaar & Zang, José Faria-Trompet, Percussie & Melodica en Heleen Nijweide-Saxofoon (Alt & Tenor), Dwarsfluit & Zang

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant