Fijn fietsen en interessante bedrijven bezoeken, een mooie combinatie. Foto: PR
Fijn fietsen en interessante bedrijven bezoeken, een mooie combinatie. Foto: PR

Inkijkjes in bedrijven rond Zelhem en Halle

Algemeen

ZELHEM/HALLE - De organisatie van Stichting de Boer Op met medewerking van de Vrouwen van Nu, kunnen terug zien op twee fietstochten met interessante bedrijven door de omgeving van Zelhem en Halle. Op zaterdag 29 juli gingen ongeveer 700 deelnemers in Zelhem van start bij eetcafé Bi-j Nolda. Woensdag 9 augustus gingen opnieuw 700 fietsers van start, nu bij eterij De Woage in Halle. Het was prachtig fietsweer. Diverse bedrijven hadden weer hun deuren weer opengezet.

Fietstocht Zelhem
Na een mooie route over de Oude Spoorbaan en het Landgoed Het Zand was de eerste stop bij het rundveebedrijf van de familie Looman op 'Jolink' in Zelhem. Een mooi plekje waar de deelnemers onder het genot van een kopje koffie fijn konden uitrusten.

Via binnenwegen kwam men terecht bij wijngaard, theetuin, siertuin en B&B 'Um den Olden Smid', waarna via de Hessenweg Bamboe en Leliekwekerij Bandus en van der Plancke in Hummelo werd bereikt. Door de Hummelose bossen naar Zorgboerderij De Twisselt in Zelhem. Tot slot had de Welkoop in Zelhem haar deuren open gezet om kennis te maken met het assortiment voor de agrarische bedrijven en particulieren. Hier stonden kramen opgesteld met allerhande artikelen en oude ambachten, en kon men onder het genot van een hapje van de barbecue, een drankje en een optreden van de muziekgroep Mittwoch nog even gezellig napraten. Dan na 35 kilometer was men weer gearriveerd bij het beginpunt. De deelnemers werden overal enthousiast en gastvrij ontvangen.

Fietstocht Halle
De eerste stop was bij de kwekerij van laan- en parkbomen van Theo en Jeannet Westerveld in Varsseveld. Hier stond ook de koffie klaar. Vandaar ging de route naar paardenpension en trainingsstal Aalderink in Westendorp waarna het woord was aan de weerman Gerrit Vossers op weerstation Lichtenberg in Silvolde. Gerrit houdt zijn weerpraatje altijd in het dialect voor de diverse media in de Achterhoek. Daarna kwam men via een mooie route bij het varkensbedrijf van de familie Wikkerink in Sinderen. In één afdeling in de schuur konden de kinderen met de biggetjes knuffelen.

Als laatste bezochten de fietsers het rundveebedrijf van de Familie Mebelder, 'de Rozegaar' in Halle. Op dit bedrijf waren diverse informatiestands, allerhande artikelen en oude ambachten en kon men tijdens het uitrusten genieten van de zang en muziek van Gerrit Hiddink. Er was een kleine barbecue met ook diverse drankjes. Vandaar kon men de tocht hervatten en na 35 kilometer was men weer gearriveerd bij de Woage in Halle.

Al degene die zich tijdens deze dagen hebben ingezet heel hartelijk bedankt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant