Live TV Omroep Gelderland vanuit Zelhem
Live TV Omroep Gelderland vanuit Zelhem Foto: Jan Knoef

Omroep Gelderland te gast in Zelhem

Algemeen

Zelhem - In het kader van het live-televisieprogramma 'Zomer in Gelderland' was Omroep Gelderland maandag 7 augustus te gast in Zelhem. De gedachte achter het programma is dat Gelderse dorpen en steden zich mogen presenteren tijdens het tv-programma en dat ze daarmee een bedrag tot duizend euro kunnen verdienen voor een lokaal goed doel. Het Zelhemse team, onder leiding van captain Bas Hulshorst (de Pol), had als doel een nieuw speeltoestel op het terrein van ezelstal/zorgboerderij 'de Edelingen'. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door presentatrice Angelique Kruger en als een 'koning' bekijkt enig jurylid Reinoud van Assendelft de Koningh de verrichtingen om die vervolgens om te zetten in euro's.

Door Jan Knoef

De activiteiten van de Zelhemse ploeg beginnen al vroeg op de dag als in het radioprogramma van Omroep Gelderland de dagopdracht wordt bekend gemaakt. In Zelhem was de opdracht om Ludger, Smoks Hanne en de Boelekeerl met elkaar te verbinden in een verhaal met decor. Een andere opdracht was om zo veel mogelijk mensen naar het plein te lokken voor de tv-uitzending, want ook het aantal bezoekers werd weer omgerekend naar euro's. Tijdens de tv-uitzending waren maar liefst 1017 toeschouwers op het plein.

De Parade
Verder moest sociaal, cultureel en sportief Zelhem worden uitgedaagd om zich te presenteren tijdens een 'parade'. Die parade bleek een enigszins rommelige, maar enthousiaste, optocht met een dwarsdoorsnede van het Zelhemse verenigingsleven, waarbij maar weer eens bleek hoe rijk het Zelhemse verenigingsleven is.

Puzzelen of hangen
Tijdens de uitzending kregen twee leden van het team de opdracht om binnen 12 minuten een schuifpuzzel met 16 stukken te maken, waarbij voor iedere minuut die verbruikt werd, een extra kilogram om de schouders van de parapluhanger (boven de waterbak) werd gehangen.

Team mocht cheque van 725 euro in ontvangst nemen

Het puzzelen lukte niet zo best, maar de 12 extra kilo's vormden niet echt een probleem voor Gert Jan Vliem. De Zelhemse parapluhanger bleef schijnbaar moeiteloos hangen en sloot zijn act af met een bommetje in de waterbak, waardoor de dichtst bij zijnde toeschouwers een leuke klots water meekregen.

Eindresultaat
Ook de act met Ludger, Smoks Hanne en de Boelekeerl kon de waardering van de éénmansjury krijgen en na enig omrekenwerk mocht captain Bas een cheque van 725 euro in ontvangst nemen, waarmee het speeltoestel bij 'de Edelingen' gerealiseerd kan worden.

Omroep Gelderland is de komende weken nog 'on tour' door Gelderland, waarbij de opdrachten en de aantallen bezoekers tijdens de uitzending met elkaar vergeleken worden, waarna er uiteindelijk nog een eindwinnaar van 'Zomer in Gelderland' wordt uitgeroepen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant