Archieffoto van de zeskamp met de waterbak als spelonderdeel. Foto: PR
Archieffoto van de zeskamp met de waterbak als spelonderdeel. Foto: PR

SmoksLympics en Zeskamp naar de zondag

Algemeen

Zelhem - De organisatie van de SmoksLympics en Zeskamp, een werkgroep vanuit de B&OZ, wil er dit jaar een nog groter spektakel van maken. Er is gekozen voor de zondag om het winkelende publiek op zaterdag de ruimte te bieden. Op zondag 13 augustus kunnen de wegen in het centrum gemakkelijker worden afgesloten. Daardoor komt er onder andere ruimte voor een grote stormbaan, die zowel bij de SmoksLympics als bij de Zeskamp een belangrijke rol zal gaan spelen.

Verder is het prijzengeld bij de Zeskamp verhoogd om het voor teams nog aantrekkelijker te maken om deel te nemen. Het winnende team wint een prijs van 500 euro met ook een leuke tweede en derde prijs. Voor de beoordeling van de ludieke 'Joker', die de teams maken om bij één spel dubbele punten te krijgen, komt een speciale jury die een prijs gaat toekennen aan het mooiste exemplaar.
Ludieke spellen met serieuze beoordeling
De organisatie is zich bewust dat de Zeskamp ludiek moet zijn voor het publiek, maar dat dit niet ten koste mag gaan van de beoordeling, omdat de deelnemende teams strijden om de eerste plaats, de eer en de prijs. Er is dit jaar dan ook nog zorgvuldiger gekeken naar de spellen, zodat er een eerlijke strijd kan ontstaan.
Teams, die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de email van de B&OZ, info@bozelhem.nl. Voor nadere informatie en vragen kun je, via hetzelfde e-mailadres contact opnemen met de organisatie of bellen met Ellen Berntsen van Ellen's Restaurant.

De strijd om de Gouden Klomp
De basisschooljeugd kan vanaf 12.00 uur deelnemen aan de SmoksLympics, een spellencircuit met tien spellen. De jongste jeugd verzamelt stempels bij de spellen om met een volle kaart een traktatie en een herinnering te winnen. De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 strijden daarnaast per spel om de 'Gouden Klomp'. Er kan tot 14.30 uur gespeeld worden, waarna de prijswinnaars in het zonnetje worden gezet.

Theater grasveld Lambertikerk
Angelie en Rhondé zijn weer gevraagd om een theaterspel rondom Smoks Hanne op te voeren. Hun thema voor dit jaar is 'Moedertje Aarde' met aandacht voor de duurzaamheid en de leefbare aarde.

Vroege start Zeskamp
Doordat de SmoksLympics al om 12.00 uur beginnen, schuift ook de Zeskamp naar voren. Na de briefing van de captains begint de strijd om 16.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams zal de prijsuitreiking om ongeveer 19.00 uur plaatsvinden.


info@bozelhem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant