Foto: Wiljan te Mebel
Foto: Wiljan te Mebel

De Langenberg toneel voor ONK trial

Algemeen

ZELHEM - Op zondag 2 juli komt de nationale trialtop voor ONK naar Zelhem. De ZAMC tekent ervoor dat de tweede ONK (Open Nederlands Kampioenschap) van dit seizoen in Zelhem verreden kan worden. Jonge gasten, die best een beetje risico durven te nemen als opmaat naar een mooie toekomst. Er komen totaal vijf categorieën aan de start die strijden voor de punten. Verder wordt een flinke toeloop verwacht van rijders die in de Open Club Klasse hun beste beentje voor zullen zetten. De organisatie van deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt dankzij de trialcommissie en de vele vrijwilligers en medewerkers.

De Nederlandse trialtop bestaat uit slechts drie rijders, namelijk: Randy Kerstjes uit Venlo, Dave Hanraths uit Eindhoven en Gilles Molemans uit Halen (B). Een elitegroepje, samengevoegd in de klasse Inters-plus. In deze klasse zal bovendien tienvoudig Nederlands kampioen trial, Alex van den Broek, zijn comeback maken. Daarnaast is er een klasse Inters, een groep deelnemers die maar wat graag de aansluiting met de grote drie willen realiseren. Tom Keunen (Venlo) en Mark van der Linde (Zeeland) waren hierin de beste tijdens het eerste ONK op 12 maart in Maasbree.

Michel van Tilburg (Halle) voert bij de Nationalen een groep rijders aan die zich allemaal compleet uit de naad zullen werken om een goede uitslag te realiseren. Daarnaast is er een Sportklasse A+B. Feitelijk een tweetal categorieën waar een ontluikend talent kan snuffelen aan het grote werk, maar verder vooral deelnemers waar het plezier in de sport voorop staat.

Ook is dit jaar de Open Club Klasse een officiële categorie waarin rijders die, als kennismaking met de officiële KNMV trialcompetitie, hun wedstrijden mogen uitkiezen. Onderverdeeld in een jeugdgroep én een 18+ groep rijden ze niet voor het kampioenschap maar voor de ervaring en een leuke dagprijs.

Het ONK vindt plaats van 10.00 uur tot 15.30 uur op de Langenberg, Korenweg 4 in Zelhem. De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant