Herbert en Jolanda Beeftink, de nieuwe Koning en Koningin van de Wassinkbrink. Foto: PR
Herbert en Jolanda Beeftink, de nieuwe Koning en Koningin van de Wassinkbrink. Foto: PR

Herbert Beeftink koning van de Wassinkbrink

Algemeen

DOETINCHEM - Zaterdag 10 juni vond het buurfeest van de Wassinkbrink plaats. Onder geweldige weersomstandigheden schoot Herbert de romp van de vogel naar beneden.

De kop was al snel naar beneden gehaald door Hannie Wassink. De daarop volgende vleugel was met geen mogelijkheid naar beneden te krijgen en omdat het vogelschieten te lang dreigde te duren werd besloten om maar op de romp te schieten. Gezien de goede schietvaardigheden van diverse deelnemers werden toch beide vleugels en de staart naar beneden gehaald. De gelukkigen waren, voor de vleugels, Andre Walvoort en Hendrik-Jan Kuenen en de staart Ruben Otten. Uiteindelijk waren er 246 schoten nodig om de hele vogel naar beneden te halen.

Ook waren er andere spelen voor jong en oud, waar om de titel gestreden kon worden, waaronder Spijkerslaan, Strobaal gooien, Gavel gooien, Stokvangen en Kaartjes schieten. Bij het kaartjes schieten ging de jeugd voor de prijzen. Bij de jeugd t/m 14 jaar ging de derde prijs naar Elva Beeftink, de tweede prijs naar Floris Theunissen en de eerste prijs naar Evert Maalderink. Bij de leeftijd 15 t/m 17 jaar werd Denise Andreoli derde, Daphne Looman tweede en Bjorn Eelderink eerste.

Voor de jongste deelnemers was er een spelletjescircuit uitgezet, waar volop aan deel werd genomen. Met tussendoor ranja en ijs en voor allemaal aan het eind een leuke attentie en een doosje snoep, was ook dit zeer geslaagd. Tevens kon er volop geknutseld worden en was er een springkussen aanwezig. 's Avonds kon er weer gedanst worden, met medewerking van D.J. Jeffrey uit Zelhem.

Foto's van het buurtfeest kunt u terug kijken op de website: www.buurtverenigingwassinkbrink.nl


Herbert en Jolanda Beeftink, de nieuwe Koning en Koningin van de Wassinkbrink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant