Back to basic met retro- camper of -vouwwagen
Back to basic met retro- camper of -vouwwagen

Nostalgisch kamperen mogelijk maken

Algemeen

ZELHEM - Het begon bij Arjan Berendsen een aantal jaren geleden met de aanschaf van een tweede hands Volkswagenbusje/camper, met de bedoeling het voertuig te reviseren en er mee op vakantie te gaan. Ondanks dat het opknappen in eerste instantie wat tegenviel, werd hij en de hele familie enthousiast toen ze eenmaal op weg waren naar een vakantieoord. "Rijden in zo'n busje is puur genieten. Je moet de tijd nemen, maar daar heb je toch vakantie voor", zo omschrijft Arjan het gevoel. "Je voelt je terug in de jaren '70 – '80."

Met de gedachte 'Hier zouden meer mensen van moeten kunnen genieten' begon hij met zijn zoon Stefan, die door zijn deel van het reviseren van de camper al net zo enthousiast was geworden, te filosoferen over de mogelijkheden om er bedrijfsmatig 'iets' mee te doen. Een tweede camper werd gekocht en opgeknapt en inmiddels staan er ook al een derde en een vierde exemplaar in de werkplaats en de bedrijfsnaam 'VauWay' werd bedacht, naar de Duitse uitspraak van VW. Verder werd er ook nog een nostalgische jaren '70 Paradiso vouwwagen aangeschaft en opgeknapt. VauWay wil het nostalgisch kamperen mogelijk maken door de VW campers in retrostijl jaren '70 – '80 te verhuren, compleet met de (meestal oranje) plastic borden, bekers, jaren '70 campingstoeltjes, etc. Dit seizoen zijn er twee campers inzetbaar. De derde wordt momenteel gereviseerd. Het pronkstuk, een VW-busje uit 1965, komt niet in de verhuur, maar gaat dienst doen als 'gala'-bus voor het vervoer van bruidsparen, jubilarissen en andere officiële gelegenheden.

Met de Paradiso vouwwagen willen Arjan en Stefan het nostalgisch kamperen in de Achterhoek gaan promoten. "Mensen, die in de Paradiso willen kamperen, kunnen zelf een kampeerplek op een camping in de Achterhoek boeken. Wij brengen de vouwwagen en bouwen hem op, ook weer inclusief de retro inrichting en aankleding en na de kampeerperiode halen wij hem ook weer op. Verder zorgen we er voor dat de kampeerders volop informatie krijgen over de Achterhoek, zodat ze onze mooie streek kunnen verkennen. Zo ligt onder andere het boek van Jantien Klein Ikink 'Op kop door de Achterhoek' prominent in de voortent en kunnen de kampeerders aan de hand van het grensrouteboek van Gerard Rietman de mooiste plekjes langs de grenzen van de Achterhoek vinden", aldus Arjan.

Slechts op enkele punten heeft VauWay concessies gedaan aan het nostalgisch kamperen. Zo zijn de campers en de Paradiso voorzien van een moderne koelkast en zijn de aluminium pannetjes vervangen door degelijk kookgereedschap. Verder is achter op de campers een degelijke fietsdrager gemonteerd.


www.vauway.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant