Wethouder Jan Engels en bestuursleden van de Historische Vereniging Steenderen bij een van de nieuwe infopanelen. Foto: Bas Bloem
Wethouder Jan Engels en bestuursleden van de Historische Vereniging Steenderen bij een van de nieuwe infopanelen. Foto: Bas Bloem

Vijf informatiepanelen geplaatst op de dijk Bronkhorst - Olburgen

Algemeen

BRONKHORST/OLBURGEN - Wethouder Jan Engels en bestuursleden van de Historische Vereniging Steenderen namen maandagochtend 22 mei de geplaatste infopanelen langs het fietspad op de dijk Bronkhorst -Olburgen, aan het einde van de Lindenweg (een zijweg van de Emmerweg) op Rha in gebruik.

De panelen zijn een initiatief uit het grote project Dorp en Rand, waar inwoners en verenigingen met ideeën kunnen komen om de overgang en de relatie tussen de kernen en het buitengebied kunnen verbeteren.

De historische vereniging kwam met het idee voor de informatiepanelen. Zij wenste langs het fietspad op de dijk tussen Bronkhorst en Olburgen informatieborden waarop de geschiedenis staat van het omliggende gebied. De vijf panelen geven informatie over de voormalige steenfabrieken, de IJssellinie, Romeins legerplaats en een voormalige kapel en kerkhof.

Op ieder informatiebord staat de geschiedenis van het omliggende gebied. Foto: Bas Bloem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant