Henk Samberg en Jan Hubers halen herinneringen op uit de schoolbank van vroeger. Foto: Alice Rouwhorst
Henk Samberg en Jan Hubers halen herinneringen op uit de schoolbank van vroeger. Foto: Alice Rouwhorst

Reünie Baak moet feest van herkenning worden

Algemeen

Baak – Over een maand stroomt het achterste gedeelte van de Martinuskerk vol met oud-leerlingen van de voormalige Martinusschool voor de groots opgezette reünie. Sinds vorig jaar zijn er heel veel aanmeldingen bij de organisatie van de reünie Baak binnen gekomen. Maar er kunnen er nog meer bij. Aanmelden kan gemakkelijk via het mailadres van de organisatie.

Door Alice Rouwhorst

Yvonne Koekoek, Jan Hubers, Henk Samberg en Wim van Ree zijn ervan overtuigd dat het een geslaagde middag zal worden vol met hernieuwde ontmoetingen en mooie verhalen van herkenning.

"In de kerk komt een expositie van oude schoolmaterialen en natuurlijk heel veel (klassen)foto's. Deze zullen bij het bekijken ervan veel herinneringen oproepen en dan komen de verhalen vanzelf. Leuke anekdotes kunnen alleen met oud-klasgenoten gedeeld worden, maar ook met iedereen door de microfoon te pakken en het aan een ieder te vertellen. Quizvragen testen de kennis over het dorp. Wat weten huidige en oud-bewoners (nog) van het dorp? Dit vindt uiteraard plaats in een gezellige ambiance waar voldoende zitplaatsen zijn en muziek, een hapje en een drankje niet ontbreken", zegt Hubers.

"We hopen dat het voor iedereen een blij weerzien en een feest van herkenning wordt. Misschien wordt door deze reünie wel weer nieuw leven geblazen in een oude vriendschap of ontmoet je je oude schoolliefde weer?", vult Samberg aan.

Foto's uit de oude doos
De organisatie krijgt de medewerking van de Vrienden van de Parel en de Baakse Horeca Combinatie, bestaande uit café Herfkens en het Wapen van Baak. In (één van) deze gelegenheden kan na afloop van de middag deelgenomen worden aan een buffet. De kosten hiervan zijn vijftien euro. Hiervoor moeten de reünisten zich apart aanmelden. Ook als ze zich al aangemeld hebben voor de reünie. Betaling kan vooraf via overschrijving of contant op de dag zelf. Verder gegevens hierover volgen per mail.

"Zoals gezegd, we hebben al veel deelnemers, waaronder ook oud-leerkrachten en hoofden, maar de kerk is nog lang niet vol. Het is met name de oudere generatie die zich heeft aangemeld. We zouden het ook leuk vinden dat de jongeren komen. Tenslotte zijn zij ook oud-leerlingen. Like onze Facebookpagina en deel het met je vrienden, zegt het voort en wacht niet meer met je opgave", promoot Samberg.

Oud-beeldmateriaal van de St. Martinusschool, zoals klassenfoto's, zijn nog steeds van harte welkom! Samberg voegt nog toe: "Duik in die schoenendoos of kijk in het oude fotoalbum, scan de foto en stuur het op! En lukt het jezelf niet, vraag dan iemand die het wel kan. Want het is een kleine moeite, maar geeft een groot plezier voor velen!". De gastvrouw en -heren verheugen zich op uw komst.

Opgave voor de reünie op zondag 17 juni van 13.30 tot 18.00 uur in het Martinushuus én/of voor het buffet en het toesturen van fotomateriaal kan allemaal via reuniebaak@gmail.com. Bij aanvang krijgen de gasten drie consumptiebonnen aangeboden.


reuniebaak@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant