Ook een oversteek bij de doorwaadplaats 'de Slinge' bij Borculo stond op het programma. Foto: PR
Ook een oversteek bij de doorwaadplaats 'de Slinge' bij Borculo stond op het programma. Foto: PR

Oversteek De Slinge hoogtepunt van driedaags kamp Bronckhorster Ruitervrienden

Algemeen

ZELHEM - Rijvereniging en Ponyclub De Bronckhorster Ruitervrienden uit Zelhem, die nu sinds anderhalf jaar bestaat, had eind april een driedaags kamp georganiseerd. Er werd gebruik gemaakt van de accommodatie op camping 'De Heksenlaak' en de stallen van de Carolinahoeve in Barchem. Het werd een zeer geslaagd kamp voor jongere en oudere ruiters.

Diverse activiteiten, zoals een aantal buitenritten, crosstraining, pushball, spooktocht, halsters versieren en met als hoogtepunt toch wel de oversteek van het water 'de Slinge' bij Borculo, stonden op het programma. Na een mooi ritje van zeven kilometer, voornamelijk over zandwegen, kwam de groep van bijna twintig ruiters aan bij de speciaal voor paarden gemaakte doorwaadplaats bij de Slinge. Onder genot van een warm zonnetje was er voldoende gelegenheid om heerlijk met zijn allen langs de Slinge te picknicken en te genieten van het gespetter van de paarden in het water die natuurlijk meer dan eens de oversteek mochten maken.
Het ene paard liep zonder aarzelen het water in, het andere paard had wat aanmoediging nodig, maar uiteindelijk liepen bijna alle paarden tot aan hun buik door het water heen. Mooi om te zien hoe geconcentreerd en rustig de ruiters geduldig hun paarden de doorwaadplaats lieten verkennen, om de paarden er vervolgens zelf door heen te zien lopen.

Net als de leeftijd van de deelnemers, was ook de leeftijd van de paarden en pony's zeer divers. Op de terugweg werd de groep opgesplitst en konden de gevorderden nog een eind galopperen . Ook hier hielp men elkaar. Door in een V-vorm te rijden werd een nog jonge Fries midden in de groep gehouden en met een aantal ruiters voorop die het tempo konden afstemmen, verliep ook deze uitdaging erg soepeltjes.

Voor de jongeren was er 1 op 1 begeleiding geregeld in de vorm van fietsers en voor de pony's waar conditioneel iets rekening mee gehouden moest worden was er zelfs vervoer naar de Slinge toe. Dit was mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Al met al een bijzondere ervaring om met zo'n grote en diverse groep, zo te kunnen genieten van deze gezamenlijke passie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant