Tijdens de instructieochtend krijgen de deelnemers tips over het kalfjes verzorgen. Foto: Theo Janssen
Tijdens de instructieochtend krijgen de deelnemers tips over het kalfjes verzorgen. Foto: Theo Janssen

Doe mee aan de negende kalveropfokclubwedstrijd

Algemeen

BRONCKHORST – Voor de negende keer organiseert de Kalveropfokclub (KOC) Bronckhorst een kalveropfokclubwedstrijd. De instructieochtend is op zaterdag 13 mei en op 19 augustus is de centrale eindkeuring.

De kalverkeuring is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar tot zestien jaar die een tijdje (ongeveer drie maanden) voor een kalf willen zorgen. In die periode komt er twee keer een jury aan huis voor een beoordeling. Dit jaar wordt de instructieochtend gehouden op zaterdag 13 mei bij de familie Rietman aan de Boshuisweg 3, 7233 SE in Vierakker.
Op deze ochtend wordt uitleg gegeven wat nu precies de bedoeling is van de wedstrijd. Er zal wat worden verteld over het toiletteren, voorbrengen, kennis over het kalf en de veterinaire aspecten. Deze ochtend begint om 10.30 uur.
De eindkeuring is weer bij Camping de Warnstee van de familie Rozendaal aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond, op zaterdag 19 augustus.
Wie vragen heeft of op de 13de niet kan komen en toch mee wil doen, kan zich opgeven bij Henny Rietman, telefoon 06-57378272 of bij Gerreke Boschloo, telefoon 06-20254932. Een email sturen mag ook.


kocbronckhorst@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant