Prijswinnaars van het Friese Masters Ne-Waza toernooi. Foto: PR
Prijswinnaars van het Friese Masters Ne-Waza toernooi. Foto: PR

Judoka's Nippon Judo Achterhoek op het podium in Friesland

Algemeen

ACHTERHOEK/STIENS – Het judotoernooi de Friese Masters werd op zaterdag 22 april gehouden in Stiens. Dit is een toernooi met bijna 700 deelnemers uit onder andere Nederland, Duitsland en België. Nippon Judo Achterhoek was aanwezig met een grote groep wedstrijdjudoka's.

Deze lieten zich allemaal van hun beste kant zien en behaalden de volgende resultaten: Eerste plaats voor Annemijn Salomons en Luuk van Nieuwland (beide uit Hengelo), tweede plaats voor Gerben ten Have (Ruurlo) en Kelly van den Bosch (Lochem) en derde plaats voor Jonna Groot Zevert (Groenlo), Jaidy van der Horst (Lochem) en Ilsa Beeftink (Zelhem).

In de avond vond het Ne-Waza (gevecht op de grond) toernooi plaats. Hierbij vielen alle deelnemers van Nippon Judo Achterhoek in de prijzen. Antoinette Hennink (trainer en coach) mag zich net als vorig jaar kampioen Friese Masters noemen. De tweede plaats ging naar Suze Assendelft (Lochem) en de derde plaatsen gingen naar: Ilsa Beeftink en Stefan Beeftink (beide uit Zelhem) en Ronald Enklaar (Lochem).

Nippon Judo Achterhoek keerde met twaalf bekers terug naar de Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant