Afbeelding
ADVERTORIAL

 Farm & Country Fair: het groene straatje

Algemeen

IJZERLO – Van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni is de Farm & Country Fair in IJzerlo, een grote buitenbeurs met meer dan 400 standhouders. De beurs is op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur geopend en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Op de beurs is van alles te zien en te beleven: van vintage tot tuinplanten, van bijzondere (huis)dieren tot een kinderwagenparade, van kookworkshops tot demonstraties van machines, van muziek tot allerlei show.s Het terrein van de fair kent negen verschillende 'straten', elk met z'n eigen kleur en z'n eigen thema. In de komende weken stellen wij u de negen straten voor.

Groene straatje
Joke Ruesink is met haar gezin de grote motor achter de organisatie van de Farm & Country Fair, waaraan overigens ook vele vrijwilligers meewerken. Ze vertelt: "In het groene straatje vindt onze gast een grote 'culinaire' tent, waarin diverse bedrijven, vooral boeren, laten zien hoe zij hun zelfgekweekte of verbouwde producten verwerken tot bijzondere lekkernijen. Dat kan van alles zijn, van zuivel tot jam, maar bijvoorbeeld ook wijn of vleeswaar. Natuurlijk is proeven mogelijk."

In deze tent plaatst Tolkamp Keukeninrichting twee keukens. De ene is een echte demonstratiekeuken, een soort kooktheater, zodat de gasten de demonstraties goed kunnen volgen. "Daar verzorgen we workshops, in samenwerking met Tolkamp en anderen. Zo is er een workshop waarin getoond wordt hoe een stoomoven werkt, maar ook eentje waarin we laten zien hoe je zelf boter kan maken", aldus Joke. "Een heel bijzondere workshop is die over verwerking van insecten als voedsel. In het straatje staat ook een insectenkweker die insecten voor thuisgebruik verkoopt."

Ook is in de Groene straat de muziektent te vinden. Daar spelen muzikanten en bands, voornamelijk uit Engeland en Ierland. De muziekstijl is de sfeervolle folk, zoals die in die landen zo fraai vertolkt wordt. "Als je bij ons violen hoort, zie je ook violen. Geen ingeblikte muziek dus, maar echte muzikanten!", benadrukt Joke.

Daarnaast biedt deze straat plek aan standhouders met planten. "We hebben nog weer wat meer standhouders op het gebied van vooral bijzondere planten. Zo is er iemand met bijzondere rozen en iemand met prachtige rotsplanten."
Vanuit het Groene straatje komt de bezoeker in de middenring. "Dat is een ring waar zo ongeveer elk half uur een nieuwe show is te bekijken. Echt van alles: van een Sneeuwwitje-show, waaraan kinderen van onze bezoekers mee mogen doen, tot een kinderwagenparade met uitleg over de verschillende modellen of een hondenshow. Kortom, er is altijd wel iets te zien", besluit Joke Ruesink.

www.countryfair.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant