Van Sikkelerus achterna gezeten door de Hamove leden Ten Tusscher en Hartog. Foto: Henk Teerink

Spannende OW Cup seizoensopener op TT Circuit Assen

Algemeen

HENGELO/ASSEN - Zaterdag 15 april was de seizoensopener van de OW Cup op het TT Circuit van Assen. Rob Hartog eindigde als tweede in de SuperCup 600. Cliff Kloots kende niet de race waarop hij gehoopt had en finishte als vijfde in de SuperCup 1000. Naast de OW Cup kwam Performance Racing Achterhoek in actie tijdens de BeNeCup in het Franse Croix.

Rob Hartog gebruikte de eerste ronde van de OW Cup als trainingsweekend richting het WK Superbike, dat over een kleine twee weken plaatsvindt op het TT Circuit Assen. Hartog rijdt dan in de World Supersport klasse. Tijdens de NK SuperCup 600 wedstrijd van de OW Cup werkte Hartog aan de afstelling van zijn tweede Kawasaki. Na de trainingen was Hartog zeker nog niet tevreden, maar in de wedstrijd ging het al wat beter. De coureur uit Abbekerk finishte als tweede achter de verrassende winnaar Glenn van Straalen. Omdat Hartog in het WK rijdt, scoort hij geen punten voor de OW Cup.

Lesley ten Tusscher is dit jaar een vaste deelnemer in de NK SuperCup 600. De kampioen in het ONK en BeNeCup Supersport van vorig jaar had een sterke start van de wedstrijd en ging in de eerste ronde aan de leiding. In de loop van de race zakte Ten Tusscher terug en kwam uiteindelijk als vijfde over de eindstreep. De Suzuki-coureur kende veel problemen tijdens de wintertrainingen en had daardoor nog niet de mogelijkheid gehad om zijn motor goed af te stellen. Thijs Peeters bracht zijn Yamaha naar een achtste plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur Victor Steeman reed ook zijn rondjes op Assen. Steeman gebruikt de NK SuperCup 600 om extra meters te maken en finishte de race als dertiende. In de NK SuperCup 1000 ging de winst naar Nigel Walraven. Lokale favoriet Cliff Kloots had niet het weekend waarop hij gehoopt had. Kloots eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap en moest vanaf plaats zes vertrekken aan de wedstrijd. In de race lukte het hem niet op de aansluiting te vinden voor het podium en finishte op een vijfde plaats. Jarco Grotenhuis, overgestapt van Honda naar Yamaha deed het voortreffelijk en werd zevende. Yme-Jan Hofstee eindigde op een tiende positie.

Vordenaar Arjan Bikkel haalde tijdens het Paasweekend zijn OW Cup licentie en hij zal op 6 mei zijn debuut gaan maken op het TT Circuit Assen tijdens wedstrijden die meetellen voor het kampioenschap.

In het Paasweekend werd ook de eerste ronde van de BeNeCup verreden op het circuit van Croix en Ternois. Performance Racing Achterhoek was naar Frankrijk afgereisd om trainingsmeters te maken voor de start van het IRRC-seizoen. Joey den Besten was goed onderweg en scoorde een eerste en tweede plaats in de BeNeCup Supersport. Jochem van den Hoek reed zijn ronden in de BeNeCup Superbike. In de eerste manche kwam de Brabander niet aan de finish, in de tweede race werd hij achtste. De volgende keer dat Performance Racing Achterhoek in actie komt is tijdens de thuisrace op 6 en 7 mei in Hengelo. De Hamove mocht terecht weer terug kijken op prachtige resultaten van hun rijdende leden bij de verschillende races in Assen en Croix en Ternois.

Van 28 t/m 30 april zal het WK SBK gereden worden op het TT Circuit Assen. Daar komen alle wereldtoppers aan de start waaronder de Nederlander Michael v.d. Mark en wereldkampioen in de Superbikes Jonathan Rea . Hamove lid Rob Hartog zal proberen zijn twaalfde plaats van Valencia te gaan verbeteren in het WK Supersport. De trainingen zijn op zaterdag en zondag en daarnaast worden de wedstrijden zowel op zaterdag als zondag gereden. De entreekaart is inclusief alle tribunes en paddock zodat men een kijkje kan nemen achter de schermen van de grote sterren.