Ger Oosterhaven en Daniël Antonie vormen samen The Guitar Connection. Foto: PR
Ger Oosterhaven en Daniël Antonie vormen samen The Guitar Connection. Foto: PR

The Guitar Connection geeft concert in Dorpkerk Hoog-Keppel

Algemeen

HOOG KEPPEL - Het concert van The Guitar Connection vindt plaats op zondag 23 april om 15:30 uur. Het duo staat voor de muzikale connectie tussen het publiek en twee jongens uit Utrecht, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk.

Die twee jongens zijn Ger Oosterhaven en Daniël Antonie. Zij vertolken in dit concert eigen arrangementen van composities van Spaanse meesters, naast stukken uit het originele gitaarrepertoire. Het concert vertelt het verhaal van het nationalisme in Spanje rond de negentiende eeuw en de huidige klassieke gitaartraditie.

Ger Oosterhaven studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam voor klassiek gitaar, o.a. bij Eric Vaarzon Morel. Hij volgde masterclasses aan de Royal Academy of Londen en studeerde af in 2014. Hij geeft concerten, zowel solo als in de combinatie met Daniël. Al in 2012 zette hij een praktijk op in Wageningen, waar hij ca. 30 leerlingen gitaarles geeft, zowel aan beginnenden als aan gevorderden.

Daniël Antonie speelt al gitaar toen hij zeven jaar was en begon op zijn achttiende aan het voorbereidend jaar aan het conservatorium van Amsterdam waar hij een jaar later met de bachelor startte. Sinds zijn afstuderen in 2015 geeft hij ook les aan de muziekschool in Scherpenzeel en de nieuwe muziekschool Alphen aan den Rijn. Naast zijn loopbaan als muziekdocent en de vele concerten die Daniel geeft met de The Guitar Connection heeft hij door zijn kennismaking met de lichte muziek en jazzmuziek een passie ontwikkeld voor improvisatie.

Zaal open om 15:00 uur, entree 10 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant