Harmonie Prinses Juliana. Foto: PR
Harmonie Prinses Juliana. Foto: PR

Voorjaarsconcert Prinses Juliana in teken van filmmuziek

Algemeen

ZELHEM - Er is de afgelopen maanden door Harmonie Prinses Juliana hard geoefend voor het voorjaarsconcert dat dit jaar gepland staat op zaterdagavond 1 april in Cultureel Centrum de Brink in Zelhem. Om 19:30 uur zullen opleidingsorkesten 'Voorslag'en 'Opmaat' de avond openen met een eigen repertoire. Vervolgens zal de harmonie het publiek trakteren op een avond vol filmmuziek.

Filmmuziek is nog altijd enorm populair bij het grote publiek. Er zijn in de afgelopen decennia dan ook pareltjes van werken gecomponeerd voor het witte doek. Bekende filmcomponisten als John Williams en Hans Zimmer weten als geen ander de juiste muziek voor een film te schrijven. Het is bepalend voor de sfeer van een film en voor het benadrukken van de thema's.

Prinses Juliana wil graag laten horen hoe mooi deze muziek vertolkt kan worden door een harmonieorkest. Tot het repertoire zullen werken behoren als 'the Godfather Saga', 'Esther' uit Soldaat van Oranje, 'a Bridge too Far' uit de gelijknamige film en muziek uit de legendarische serie 'Thunderbirds'. De harmonie staat onder muzikaal leiding van dirigent Sander Waamelink.

Na de pauze zal de slagwerkgroep van Concordia uit Hengelo onder leiding van Gilbert Wientjes een spetterend optreden verzorgen. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk werk uit de bekende Disneyfilm 'Frozen'.

Entree
De entree bedraagt 7,50 euro, kinderen 5,00 euro. Donateurs van de vereniging hebben gratis toegang tot het het concert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant