Afbeelding

Puck Menkhorst Districtkampioen Oost Nederland

Algemeen

ZELHEM - Zaterdag 18 maart vond in Markelo de Districtkampioenschappen -12 jaar en -18 jaar plaats. Nippon Judo Achterhoek had twee judoka's die meededen in de categorie -12 jaar en vijf judoka's in de -18 jaar.

Puck Menkhorst (Zelhem) deed mee met de meisjes -12 jaar en won vol overtuiging al haar partijen op ippon (volle punt) en werd daarmee eerste. Puck mag zich een jaar lang districtkampioen van Oost Nederland noemen. Jaidy van der Horst (Lochem) deed met in de categorie -34 kg bij de jongens -12 jaar. In een deelnemersveld met maar liefst veertig tegenstanders wist Jaidy na een spannende partij het brons binnen te halen.

In de leeftijdscategorie -18 jaar hebben alle dames zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 8 april in Leek worden gehouden. Het goud ging naar Naomi Loffeld (Ruurlo), zilver was er voor Fabienne Enklaar (Lochem) en brons voor Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde).

Vrijdag 24 maart vindt er bij Nippon Judo Achterhoek weer de puntencompetitie plaats. De puntencompetitie is bedoeld voor recreatieve judoka's die op deze wijze alles over wedstrijden kunnen leren en voor jonge wedstrijdjudoka's die op deze wijze ervaring kunnen opdoen. Aan de puntencompetitie doen vier verschillende judoscholen mee en ruim honderdvijftig judoka's.