De Wereldwinkel aan de Prinses Irenestraat in Zelhem. Foto: PR
De Wereldwinkel aan de Prinses Irenestraat in Zelhem. Foto: PR

Sluiting Wereldwinkel Zelhem

Algemeen

ZELHEM - Wereldwinkel Zelhem sluit per 1 september 2017. Als gevolg van een dalende omzet gedurende meerdere jaren zien bestuur en vrijwilligers van de Wereld Winkel Zelhem zich genoodzaakt hun fairtrade cadeauwinkel aan de Prinses Irenestraat te sluiten.

"Enerzijds met gevoelens van teleurstelling dat we niet langer verder kunnen werken aan onze missie met de verkoop van fairtrade producten. Anderzijds zijn we trots op onze 40-jarige aanwezigheid in Zelhem, gemeente Bronckhorst. Onze inspanningen hebben er wel toe bijgedragen dat eindelijk na vele jaren ook fairtrade producten in de supermarkten te koop zijn. Er blijkt gelukkig een toenemende belangstelling te zijn bij de consument.", zo laat voorzitter Wilma Tankink weten.

Voor de kunstnijverheid zullen nieuwe afzetkanalen gezocht moeten worden. Ondanks het feit, dat de winkel in 2015 nog een complete restyling onderging heeft het nieuwe imago niet het gewenste effect gehad op de aanloop naar de winkel. Tankink: "Het is jammer voor de vele vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor een menswaardiger bestaan voor de producenten/kunstenaars in de vele landen voor wie wij food en non-food artikelen verkochten. De producenten zijn eigenlijk de dupe van de sluiting van veel Wereldwinkels in Nederland."

Het bestuur van de Wereld Winkel dankt al haar vrijwilligers die zich in al die jaren, heden en in het verleden, belangeloos hebben ingezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant