Kampioenen HC1 met hun coaches Toon Jaaltink (l.) en Dirk-Jan van der Zanden (r.). Foto: SV Quintus

Ook Quintus Heren C1 kampioen

Algemeen

HENGELO – De tribune van Sporthal Spoorzone in Winterswijk zat vol publiek die uit Hengelo met de teams van Handbalvereniging SV Quintus waren meegereisd. Dit keer was het voor de HC1 een belangrijke wedstrijd, zij gingen ook voor het kampioenschap. Met een verdiende eindstand van 2-19 waren de jongens officieel kampioen.

Zaterdag 18 maart speelden de Heren Senioren 1 een uitwedstrijd tegen Plus Severijn/Heeten, waar zij een overwinning moesten boeken om hun tweede plek te verstevigen. De eerste helft begon wat rommelig en liep het gelijk op. Na een kwartier pakte Quintus het goed op en liep nog voor de rust een aantal punten uit op Heeten. Rust stand was 9-12 in het voordeel van Quintus. Na de rust kwam Heeten nog een beetje terug, maar er werden mooie kansen gecreëerd. Eindstand: 16-25.
Op 19 maart werden in Sporthal Spoorzone in Winterswijk door vijf Quintusteams wedstrijden gespeeld.
Quintus E1 begon in de wedstrijd tegen HCW E1 een beetje te relaxt. De schoten op doel gingen vaak richting keeper in plaats van mooi in de vrije hoeken. Maar de tegenstander moest gelukkig ook nog op gang komen. Met een 0-3 voorsprong begonnen ze aan de tweede helft, het werd zelfs 6-6. Dat had Quintus schijnbaar nodig voor de eindsprint en winst, 7-9.
Quintus D2 begon goed aan de wedstrijd tegen HCW D2, in een mum van tijd stond het 0-3 voor Quintus. De ruststand was 8-8. In de tweede helft kwam HCW voor met 13-11. Toen zette de dames van Quintus de eindsprint in en er werd gewonnen met 13-14.
De C meiden moesten vandaag tegen HCW DC1. Het was een tamelijk rustige wedstrijd en de variatie in het spel ontbrak een beetje. Toch weer een mooie overwinning.

Quintus HC1 Kampioen
Zondag 19 maart was voor Quintus HC1 de allerlaatste dag van de competitie. Het hele team met heel veel ouders waren richting Winterswijk gereden, om hun jongens tegen HCW te zien spelen. Er kon eigenlijk niets misgaan, ze stonden twee punten voor op nummer 2 en hadden zelfs 90 doelpunten meer gemaakt dan de nummer 2. Quintus nam de bal uit, HCW speelde met een 6-0 opstelling, toch was het 0-9 in de rust. Hele mooie combinaties in de tweede helft die tijdens de training waren ingestudeerd, waren terug te zien in het veld. Een verdiende eindstand van 2-19 was het resultaat en de jongens waren nu officieel kampioen. Toon Jaaltink en Dirk-Jan van der Zanden kunnen terug kijken op mooi seizoen. Na vier jaar nemen zij afscheid van Jongens C: Julien van Basten Batenburg, Remco Eulink, Nick Hiddink, Bas van Hoof, Thom Hulshof, Jesse Jaaltink, Lester Jolink, Rutger Rouppe van der Voort, Bart Toonk en Ward van der Zanden.

Quintus HS3 speelde tegen HCW HS1, uitslag 22-20.
In de Van Pallandthal in Varsseveld was de wedstrijd van de kersverse kampioen Quintus D1 tegen hekkensluiter Reflex D1. Quintus was de gehele wedstrijd niet goed bij de les. Desondanks was het kwaliteitsverschil te groot en pakte de jongens D1 een 6-14 overwinning.