Henk Tappel. Foto: PR
Henk Tappel. Foto: PR

Henk Tappel nieuwe algemeen directeur Bronkhorst High-Tech

Algemeen

RUURLO - Henk Tappel wordt per 1 april benoemd tot algemeen directeur van Bronkhorst High-Tech B.V. in Ruurlo. Hij neemt de dagelijkse leiding over van Ben Brussen.

Henk Tappel kan bogen op meer dan dertig jaar ervaring in de high-tech industrie, en heeft in het verleden gewerkt bij Philips (later FEI Company) in ontwikkeling, sales en marketing van professionele systemen. Hij was de afgelopen tien jaar algemeen directeur van Frencken Europe B.V. in Eindhoven, een bedrijf dat als toeleverancier actief is in de medische, analytische en halfgeleidermarkten. Zijn opleiding genoot hij aan de Universiteit Twente als werktuigbouwkundig ingenieur met specialisatie fijnmechanische techniek.

Henk Tappel heeft de overstap naar Bronkhorst High-Tech gemaakt omdat de combinatie van innovatie en technologie in de setting van een familiebedrijf met eigen producten, opererend in een wereldwijde markt, hem bijzonder aanspreekt. Sinds 1 november 2016 is hij bezig om alle facetten van het bedrijf intensief te leren kennen. Hij zegt daarover zelf: "Het succes van Bronkhorst komt voort uit het intensief samenwerken met klanten en het snel bieden van slimme oplossingen. De producten worden vervolgens geleverd aan vele markten en industrieën, elk met hun eigen eisen, wat soms strijdig is met snel innoveren. Mijn uitdaging is om over beide assen verder te groeien."

Ben Brussen bereikt dit jaar de leeftijd van 65 jaar en kan terugzien op tien succesvolle jaren, waarin onder zijn leiderschap de omzet van Bronkhorst meer dan verdubbeld is. Het bedrijf is gegroeid tot een gerespecteerde wereldspeler op het gebied van 'low flow fluidics handling technology' met 425 medewerkers verspreid over tien landen in Europa, Amerika en Azië. Ben Brussen zal de komende jaren aan Bronkhorst verbonden blijven in de functie van Manager Strategic Business Development. Hij zal zich volledig op de toekomst richten en onder meer de aanzet geven het huidige trainingscentrum uit te bouwen tot een erkende Bronkhorst Academy. "Duurzame groei en continuïteit ontstaan uit de gezamenlijke verantwoordelijkheid elkaar te stimuleren en inspireren om continu te leren en te innoveren", zo verwoordt hij de ervaring die hij naar zijn nieuwe functie meeneemt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant