De hofhouding van De Doldraejers. Foto: PR
De hofhouding van De Doldraejers. Foto: PR

Velswijk en Wittebrink vieren carnaval dit jaar op ingetogen wijze

Algemeen

Fruhshoppen en de optocht komen te vervallen

VELSWIJK/WITTEBRINK - Onder de leus 'Hop Hop, Ut Gas D'r Op!' zal dit jaar het carnaval in Velswijk & Wittebrink, onder leiding van Prins Gerbert de Eerste worden gevierd. Carnavalsvereniging De Doldraejers gaat op zaterdag 25 februari het carnaval houden, in het Doldraejershuus in Velswijk.

Om 13.00 uur krijgt Prins Gerbert de Eerste traditioneel de sleutel van de gemeente overhandigt. Dit wordt gedaan door burgemeester Besselink. Deze sleutel staat symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink tijdens het carnaval. Het kindercarnaval begint om 14.00 uur. De kinderen kunnen zich dan tijdens dit speciale feestje heerlijk uitleven. Ook is er een verrassingsoptreden en uiteraard zijn er ook lekkere traktaties. De dansgardes zullen aanwezig zijn en speciaal voor de kids hun dans doen. De ouders, opa's en oma's zijn van harte welkom om met hun (klein)kinderen mee te genieten. Het feest eindigt om 15.45 uur.

Om 16.45 volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële statiefoto van Gerbert de Eerste onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een overheerlijk galadiner bestaande uit de traditionele boerenkool met worst. De avond bestaat uit het verklede carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en het bal begint om 20.00 uur. Als gastvereniging zullen De Loltrappers uit Zutphen dit jaar weer te gast zijn. De muziek wordt die avond verzorgd door Henx Music 4 All, met heel veel goede dansmuziek. De dansgardes zullen wederom een spetterend optreden verzorgen. Het bal zal afgesloten worden rond de klok van 00.30 uur door Prins Gerbert de Eerste De Doldraejers. Foto's zullen een aantal dagen later te zien zijn op de website.

Door een aantal droevige gebeurtenissen in Velswijk en het verlies van een Raad van Elf lid, hebben De Doldraejers besloten het carnaval dit jaar op een ingetogen wijze te vieren. In het inmiddels gedistribueerde boekje van De Doldraejers staat nog het volledige programma. De optocht en het fruhshoppen zijn komen te vervallen.


www.dedoldraejers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant